Als je een wedstrijd met 0-3 wint, dan is dat een mooi en goed resultaat. Maar als je de wedstrijd  daadwerkelijk hebt gezien, dan is het eigenlijk een raadsel dat er maar 3 doelpunten zijn gemaakt. Zoveel sterker was Victoria dan Graftdijk, zoveel 100% kansen voor de oranjehemden, maar ook zoveel gemiste kansen voor Victoria.

Door het missen van vele mogelijkheden bleef de thuisclub lange tijd geloven in een positief resultaat; enerzijds hield Victoria, anderzijds hield ook hun eigen keeper zijn club in de wedstrijd. In de tweede helft leidde dat ook tot enkele goede kansen maar zij hadden de pech dat de keeper van Victoria vandaag in goede doen was.

Al in de 2e minuut had Tino Rood de 0-1 op zijn schoen. Een mooie pass van Sjors Ootes pakte hij goed op, maar zijn inzet werd vlak voor de lijn gekeerd door een van de verdedigers.

Twee minuten later was het wel raak voor Victoria. Op links ging Rick Koopman goed door, tikte de bal breed op de meegekomen back Kay de Jong en deze schoot – technisch knap – de 0-1 binnen.
Er werd door Victoria knap en snel gecombineerd en er was veel beweging zonder bal. De middenvelders Gijs Hoedjes en Mauro Schaut kwamen veel aan de bal en vaak via hen zagen we de ene na de andere mooie aanval. In  de 7e en 9e minuut waren Gijs Luiken en Robin Leek dicht bij een treffer, maar Gijs schoot in kansrijke positie de bal over het doel en het schot van Robin Leek ging net naast.
In de 19e minuut een mogelijkheid voor de thuisclub, maar het schot ging hoog over.

In minuut 23 een verkeerde terugspeelbal van Graftdijk: Tino kwam 1op1 met de keeper, maar deze bracht hem in disbalans.
In de 28e minuut een hachelijke situatie voor het Victoria-doel, maar het schot had de verkeerde richting.
Robin Leek kon in de 31e minuut een mooie aanval niet afronden; zijn schot ging naast.
1 minuut daarna kwam Tino weer 1-1 met de keeper. Ook deze keer lukte het hem niet om te scoren. 1 Minuut later lukte dit wel. Gijs Hoedjes schoot hard op doel, de keeper van de thuisclub keerde de bal, maar de rebound werd door Tino in het doel gewerkt: dat was dan eindelijk de dikverdiende 0-2.
In de 38e minuut weer een van de prachtige aanvallen van Victoria. Robin kon zelf 0-3 maken, maar legde af op Tino die de bal net naast het doel tikte.
In de 42e minuut een vrije trap van Gijs Hoedjes op 18 meter van doel, maar dit was een prooi voor de keeper.
In de 44ste minuut dacht Tino een penalty mee te krijgen, maar de scheidsrechter zag dit anders.
Ruststand dus 0-2.
Tweede helft was Victoria ook weer duidelijk de bovenliggende partij, maar het scoren ging vandaag gewoon niet gemakkelijk.  Er werden 2 doelpunten – terecht – afgekeurd. De bevrijdende 0-3 viel in de 66ste minuut. Good old Sjors Ootes zorgde met een diepe bal dat de snelle Gijs Luiken alleen voor de keeper werd gezet. Hij wist daar wel raad mee: 0-3.
Er kwamen nog vele mogelijkheden om deze score uit te bouwen, maar helaas, zonder succes.
De thuisclub had in de tweede helft ook kunnen scoren, maar ook zij wisten niet goed om te gaan met de hen geboden kansen. In de 90ste minuut waren zij nog het dichtste bij een goal, maar via de keeper belandde de bal tegen de lat.

Eindstand dus 0-3 voor het team van trainer Kees Koeman.
Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Zeevogels. Een redelijk onbekende tegenstander. Zij wonnen vandaag van Alkmaarsche Boys; dus een tegenstander van een ander kaliber dan de tegenstander van vandaag.