Een gehavend Victoria kon kampioenskandidaat Dynamo vandaag niet bijbenen. Zonder Rens Kramer, Mauro Schaut, Tino Rood en ook nog steeds zonder Wessel Klaver  hadden de Obdammers weinig in te brengen tegen de Ursemmers.

De eerste helft gebeurde er niet veel op het regenachtige en daardoor niet zo goed te bespelen kunstgrasveld. Dynamo had wel het betere van het spel, maar echt veel kansen hadden zij niet. Victoria ook niet, dus de ruststand bleef 0-0.

Deze stand veranderde in de 2 helft.  De gasten hadden – zonder overigens groots te spelen – een veldoverwicht en het duurde niet lang dat de 0-1 op het scorebord verscheen. Keeper Thomas Bakker kon de bal nog net keren, maar de rebound was voor de attente spits van Dynamo.

Even daarna wederom een hachelijke situatie voor het doel van de obdammers. Deze kwam geheel op het conto van de scheidsrechter die de 2e helft lang niet zo goed floot als de eerste helft. Een duidelijk geval van buitenspel werd weggewuifd en daardoor kwam de keeper van Victoria in de problemen, maakte hands buiten de 16 en een gele kaart was zijn deel. Uit de vrije trap op het randje van de 16 werd trouwens niet gescoord.

In de 23e minuut kreeg spits Mike van der Velden veel te veel ruimte en dat moet je hem niet geven: 0-2. Daarna een 3-tal vrije trappen voor Dynamo waarbij ze vergaten de bal even te beroeren.
Rond de 30ste minuut weer 2 grote kansen voor Dynamo uit 2 mooie aanvallen. Gelukkig voor Victoria geen doelpunten.
En wat deden de Obdammers? Eigenlijk niet zo veel. In de 15e minuut een mogelijkheid voor Billy N’Tare maar hij kwam niet tot scoren. Wel werd er gescoord door Robin Leek in de 40ste minuut. Maar de assistent scheidsrechter vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter ging hier wel in mee.
Uiteindelijk werd het nog 0-3; een vrije trap van de Victoria keeper op de middenlijn werd gepakt door zijn collega keeper van Dynamo. Deze schoot de bal direct naar voren waar de voorwaartsen dit keer geen probleem hadden om te scoren.

Een verdiende overwinning voor Dynamo; een vrij kansloze nederlaag voor Victoria. Volgende week zondag wordt er gespeeld tegen SSV uit Stompetoren. Hopelijk wordt deze thuiswedstrijd wel in winst omgezet.