SSV uit Stompetoren was afhankelijk van Apollo’68 en was gebaat met winst vandaag op Victoria. Dat laatste was schier onmogelijk en omdat Apollo niet wist te winnen, hoeft SSV geen nacompetitie te spelen. Victoria heeft nog slechts een theoretisch klein kansje om de laatste periode te winnen. Winst vandaag was noodzaak en de 3 punten werden vrij makkelijk meegenomen naar Obdam.

De Obdammers  waren  de bovenliggende partij en wisten de overmacht uit te drukken met 4 doelpunten. De thuisclub was slechts één keer gevaarlijk en dat was uit een vrije trap op 18 meter vanaf het doel van Victoria.
Debutant Mitch Steltenpool was de enige die in de eerste helft scoorde. In de 13e doelpunt schoot hij beheerst de 0-1 binnen. Deze score had veel hoger en moeten zijn, maar de vele kansen werden niet benut. Robin Leek was nog het meeste dichtbij een doelpunt, maar zijn bekeken schot belandde op de paal. Wessel Klaver dacht de 0-2 te scoren, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel.

De kopballen van de verdedigers Max Dekker en Mike Vlaar hadden een beter lot verdiend.

De tweede helft gingen de doelpunten er wat makkelijker in. Niet elke kans is een doelpunt, maar ook vandaag was het scoren weer het manco bij Victoria. De 2-0 was een mooie door Rick Koopman, na goed voorbereidend werk van Max Dekker, de 3e was een benutte strafschop door Gijs Hoedjes, nadat Robin Leek onderuit werd getikt in het strafschopgebied van SSV en de 4-0 scoorde Robin Leek nadat hem geen strobreed in de weg werd gelegd.

Volgende week de laatste wedstrijd: om 14.30 uur thuis tegen lantaarndrager Purmerland. Dat is ook de laatste game voor trainer Kees Koeman en keeper Thomas Bakker.