Na de royale overwinning in de thuiswedstrijd tegen SSV, hebben de Obdammers ook de uitwedstrijd in Stompetoren met nog ruimere cijfers gewonnen. Werd er in Obdam 4x gescoord, nu kwam daar 1 doelpuntje bij. Na een moeizame eerste helft, legde het team van trainer van Kees Koeman, in de tweede helft de wil op bij de tegenstander.

Er stond veel wind en daar hadden de spelers en ook het publiek veel last van.
De geel-blauwe mannen van trainer Arnold de Block kwamen goed uit de startblokken en hadden er schijnbaar veel zin in. De Obdammers zouden scherp beginnen, maar dat was hen niet aan te zien.
De eerste kans was daarom ook voor de thuisclub. Victoria had in de 3e minuut geluk dat de bal net voorlangs het doel ging.
5 minuten erna had de thuisclub het geluk aan hun zijde. Een goede actie van Billy N’Tare werd bijna in het eigen doel gewerkt door een van de verdedigers. 10 minuten later weer een kans voor Victoria. Maar de keeper kon deze bal net aan keren.
Vanaf minuut 20 hervonden de Obdammers zich een beetje van het zwakke begin en begonnen zij beter te voetballen. Dit leidde ook tot de 0-1. Gijs Hoedjes soleerde zich langs meerdere SSV-spelers en legde de bal perfect op het hoofd van captain Rens Kramer. Deze kopte de bal beheerst binnen.
Het windvoordeel voor Victoria pakte niet altijd goed uit; passes waren vaak te hard en waren een prooi voor de keeper van de thuisclub.
10 minuten voor de rust een vrije trap voor Victoria vanaf de linkerkant. Wessel Klaver legde de bal met veel gevoel op – weer – het hoofd van Rens Kramer. Deze keer had de keeper er wel goed kijk op en kon de bal over het doel tikken. Even later een mogelijkheid voor spits Tino Rood, maar zijn inzet kon worden weggewerkt door de verdediging van SSV.
Rust 0-1 voor Victoria.
De tweede helft hadden de Obdammers tegenwind. Iedereen verwachtte een offensief SSV maar zij kwamen bedrogen uit. De thuisclub had eigenlijk de gehele tweede helft niets in te brengen. Victoria voetbalde veel beter dan de eerste helft. Met verzorgd spel was het meeste balbezit voor de Obdammers. Van achteruit werden nu wel de goede keuzes gemaakt en daar begonnen vele mooie aanvallen. Er werd uiteindelijk nog 4x gescoord, waarbij de 0-2 al heel snel viel. Tino Rood schoot vanaf zo’n 20 meter op doel en door de wind zat er een dwarrel in waardoor de keeper het nakijken had.
Dit was ook gelijk de genadeklap voor de thuisclub.
Gijs Luiken tekende vanaf rand strafschopgebied voor de 0-3 en Wessel Klaver scoorde de 0-4. Het laatste doelpunt werd gescoord door Billy N’Tare uit een assist van Wessel Klaver.
Eindstand dus 0-5; een zakelijke overwinning en een goede opstart voor de belangrijke uitwedstrijd volgende week tegen Zeevogels.
Door de nederlaag van Wherevogels tegen runnerup Alcmaria Victrix staat Victoria nu op een 4e plaats. Misschien dat deze positie op het eind van de competitie recht geeft op een plaats in de nacompetitie….. Maar er moeten nog 8 wedstrijden worden gespeeld en pas op het eind worden de prijzen verdeeld.
Volgende week dus de uitwedstrijd tegen Zeevogels. De thuiswedstrijd werd nipt en ook wel terecht verloren. Bij winst komende zondag komt Victoria op gelijke hoogte van het team dat vorig jaar nog in de 3e klasse speelde. Door een iets beter doelsaldo komen de Obdammers zelfs op de 3e plaats te staan. Reden genoeg voor de spelers om er weer volop voor te gaan.