Het was jammer dat Victoria zichzelf niet beloonde met 1 of 2 doelpunten tijdens de eerste kwartier van de eerste helft. De thuisclub werd helemaal weggespeeld en het wachten was op doelpunten van de Obdammers. Maar de goede kansen werden niet verzilverd. Langzaam aan nam de thuisclub het heft in handen en uiteindelijk wisten zij deze wedstrijd met 1-0 te winnen.

Victoria begon dus heel sterk aan deze wedstrijd tussen de nummers 4 en 5 op de ranglijst. Spits Tino Rood kon helaas niet spelen door een kuitblessure en na 90 minuten kon de conclusie getrokken dat hij node werd gemist in de spits. Victoria heeft 3 lichte jongens in de voorhoede staan en zij stonden vandaag tegenover behoorlijk uit de kluiten gewassen verdedigers. Met snel combinatiespel zette de jeugd van Victoria  in het begin de verdedigers af en toe behoorlijk te kijk.

In de 4e minuut snelde Rick Koopman langs zijn man en hij stelde Gijs Luiken in staat om de score te openen. Helaas kon Gijs onvoldoende snelheid en richting mee geven aan zijn kopbal die daardoor een makkelijke prooi was voor de keeper van HSV Sport.
In de 8e minuut had Rick zelf de 1-0 op zijn schoen.  Met een mooie pass van Robin Leek stond Rick 1op1 met de keeper; op het moment van schieten stuiterde de bal op en belandde het schot van Rick ver naast en over.
De thuisclub liet het gebeuren en was slechts gevaarlijk bij omschakelmomenten.
In de 12e minuut een kopkans van HSV Sport, maar Dave Klaver kopte de bal van de lijn.
Even later dacht iedereen dat HSV Sport op 1-0 kwam, maar de scheidsrechter honoreerde het vlagsignaal van zijn assistent. Door buitenspel werd de treffer afgekeurd.

Daarna werd het langs het veld grimmig en vooral de “ supporters “ van de thuisclub lieten zich gaan in onsportief gedrag en uitlatingen. Erg jammer dat daartegen door niemand van de thuisclub werd opgetreden.

Op het veld bleef het gelukkig wel redelijk sportief.
Richting de rust werden de Obdammers weer iets sterker en waren er ook goede kansen te noteren. Eerst schoot Gijs Hoedjes met zijn zwakke rechterbeen een rollertje op doel, terwijl Robin Leek er veel beter voor stond. Vlak voor rust een beste kans voor de wederom goed spelende Gijs Luiken. Hij veroverde zelf de bal en hij kon zomaar doorlopen op de uitkomende keeper. Gijs schoot de bal helaas tegen de keeper aan.
In de 42ste minuut een knap schot van Billy N’Tare, maar deze werd goed gekeerd door de HSV-Sport keeper.
Vlak voor rust de 2e mogelijkheid voor de thuisclub; bij wederom een uitval was HSV Sport gevaarlijk, maar gelukkig kon Sjors Ootes redding brengen.

Rustsstand 0-0.

De 2e helft had Victoria’O niet zoveel meer in te brengen. De thuisclub was veel beter dan in de eerste 45minuten, terwijl de Obdammers steeds tekort kwamen en het op alle fronten af moest leggen tegen de geel-zwarten. Toch moesten de Horinezen lang wachten op een treffer.
Na 2 mogelijkheden voor Victoria; een vrije trap van Gijs Hoedjes in de muur en een vrije trap van Robin Leek waarbij Max Dekker een teenlengte tekort kwam, was het de thuisclub die de Obdammers de duimschroeven aandraaide.

In de 65e minuut een 100% kans voor HSV Sport, maar het rollertje ging net naast het doel van Victoria.
5 minuten daarna een kopbal uit een vrije trap die fantastisch werd gekeerd door keeper Thomas Bakker.
Enkele minuten daarna werd wederom een treffer van de thuisclub afgekeurd wegens buitenspel. Bestond er bij het eerste afgekeurd doelpunt enige twijfel, in dit geval had de arbiter het bij het goede eind.
In de 82ste minuut een vrije trap van HSV Sport; net voorlangs. Twee minuten daarna verscheen toch nog de 1-0 op het scorebord. Een schotje op doel werd door een Victoria-verdediger aangeraakt, waardoor keeper Bakker naar de verkeerde hoek dook.

Een knullig tegendoelpuntje, maar ook deze tellen. En eerlijk is eerlijk op basis van de tweede helft is de overwinning van HSV Sport ook wel verdiend.
Maar, nogmaals als Victoria in de eerste helft wat nauwkeurig met de kansen was omgesprongen, dan had de uitslag ook in het voordeel van de Obdammers kunnen uitvallen.

Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Woudia. Zij wonnen vandaag met 2-0 van RKEDO en momenteel bezetten zij de 8e positie. Victoria is afgezakt naar de 6e plek en het team van Kees Koeman heeft 4 punten meer dan de ploeg van trainer Frank  Knijn. Zij hebben echter 2 wedstrijden minder gespeeld…