Wat een mooie middag was dit: machtig mooi weer voor de supporters om te kijken én voor de spelers om te voetballen. Het spel op zich was van beide kanten niet goed. Victoria voetbalde beter dan de thuisclub, creëerde ook de meeste kansen, maar moesten toch tevreden zijn met een gelijkspel.

De aftrap was pas on 14.12; daarvoor prachtig mooi vuurwerk: geel door en voor de Hensbroekers en oranje en zwart door de Victorianen. De wedstrijd werd geleid door een scheidsrechter met weinig tot geen uitstraling en die het acceptabel vond om alles vanaf 50 meter te beoordelen en daardoor veel te veel fouten maakte. Jammer dat de Knvb hier geen bewustere en betere keuzes in maakt. Gelukkig had de man geen invloed op de uitslag, maar hij gaf bijvoorbeeld op verschillende momenten gele kaarten (met name voor praten) en juist niet voor overtredingen in het veld. Ook negeerde hij te vaak zijn assistenten aan de zijlijn.

Zoals gezegd: het spel was van beide kanten niet best. Apollo begon het best aan deze wedstrijd. Het eerste kwartier hadden zij het beste van het spel. Dit leidde in de 3e minuut al tot de 1-0. Een corner werd
onberispelijk ingekopt door verdediger Hilco de Boer. Bij de Obdammers lukte in het begin helemaal niets en vooral verdedigend stond en ging het niet goed.
Het was duidelijk waarneembaar dat de meeste spelers stijf stonden van de spanning. Passes over 3 meter kwamen niet aan en het spel was bijzonder chaotisch. Na verloop van tijd kregen de Obdammers het overwicht en probeerde het team van trainer Kees Koeman de tegenstander onder druk te zetten. Echt veel kansen werden er niet gecreëerd, maar Apollo kwam nauwelijks meer aan de bal. De counters via – vooral – de snelle Bas Weel waren nog wel gevaarlijk, maar dit leidde niet tot echte kansen.
Deze waren er wel voor Victoria. Billy kon net niet bij een uitstekende pass van Wessel en Robin krulde een bal net naast het doel van keeper Paul van der Werf.
Gescoord werd er niet en de ruststand was dus 1-0 voor de thuisploeg.
Tweede helft was Victoria echt de bovenliggende partij. Er waren 100% kansen voor Gijs (net naast een verlaten doel. Een schot van Sam Rood werd goed verwerkt door de keeper van Apollo en iets daarvoor tikte hij al een als voorzet bedoelde bal net onder de lat weg. De druk van Victoria werd omgezet in de dikverdiende gelijkmaker. Een makkelijk verkregen corner van Wessel werd mooi ingekopt door verdediger Max Dekker.
De Obdammers zetten nog meer aan om de 3 punten mee naar huis te nemen, maar keeper Paul van der Werf van de thuisploeg behoedde zijn team, net als in de wedstrijd in Obdam, voor een nederlaag. Een katachtige reactie op een inzet van invaller Gijs Luijken en een redding in de laatste minuut, maakte Paul weer als “man van de wedstrijd”.
Apollo werkte hard maar speelde zeer onrustig; de 2 aanvallers werden niet of nauwelijks in stelling gebracht.
De hensbroekers waren blij met 1 punt, de Obdammers minder blij en hadden ook wel meer verdiend. Maar als je wilt winnen dan moet je meer doelpunten maken dan je tegenstander en dat gebeurde vandaag niet.
Na afloop een mooi samenzijn tussen de Obdammers en hensbroekers.
Hulde aan de organisatie van Apollo en ook hulde aan de sfeercommissies van Apollo en Victoria. Door jullie hebben honderden supporters een prachtige dag. Nu is de zet aan de KNVB om deze derby voortaan serieus te nemen. Zet een bekwame leidsman op deze wedstrijden en toon begrip/respect voor de vele vrijwilligers die zich meer dan 100% inzetten om deze derby tot een succes te maken.