Een punt meegenomen uit Hoorn, maar dit hadden er ook 3 kunnen zijn. Als enige op het veld zag de scheidsrechter Tino Rood buitenspel staan en keurde het doelpunt in de 91e minuut af.
Het veld was zwaar te bespelen, de wind had ook weer zijn aandeel in deze wedstrijd en het was een harde wedstrijd waarbij de verzorging van beide partijen overuren moesten draaien en was de scheids genoodzaakt om beide helften wel 5 minuten extra tijd toe te kennen. De scheids floot niet echt slecht, maar had toch een paar vreemde beslissingen. Hoogtepunt (of dieptepunt eigenlijk) was een duidelijke ingooibal voor Victoria die door een speler van HSV Sport werd gepakt en ingegooid. De scheidsrechter had geluk dat uit deze aanval niet werd gescoord, want anders weet ik niet wat er allemaal zou zijn gebeurd…..

HSV Sport begon sterk en in de 1e minuut kregen zij een vrije trap die goed werd gekeerd door keeper Thomas Bakker.In de 2e minuut kon spits Hugo Borst zo op de keeper aflopen. Deze was Hugo toen de baas.
Daarna ging het spel op en neer: Victoria tegenwind,  maar bleef redelijk overeind. Het spel van de gastheren was behoorlijk fysiek en daarmee wisten de meeste Victorianen geen raad mee.  Mark van den Berg, zelf niet vies van uitdelen,  liep het vandaag een aantal keren op. De verzorgster moest alleen voor hem al minimaal 3x het veld op.
In de 17e minuut had Wessel Klaver een mogelijkheid en even later had Gijs Hoedjes een mooie kans. Een vrije trap van middenvelder Oscar Obdam kopte hij met een fraaie snoekduik net naast het doel. Hugo maakte in de 27e min de verkeerde keus door de bal terug te spelen, terwijl de weg naar het doel open leek.
HSV Sport had ook mogelijkheden om de score te openen; maar een afstandsschot ging via de keeper op de lat en even later was Sjors Ootes net op tijd met een sliding, waardoor de bal niet in het doel belandde.
Vlak voor rust kwam Victoria op 0-1 door Hugo Borst. Zijn rode voetbalschoenen, gekregen van de Sint?, waren daar debet aan. Wessel Klaver hield het overzicht, speelde Hugo aan die nu wel de kans verzilverde.
Ruststand dus 0-1.
Tweede helft had Victoria voor de wind, maar HSV Sport had daar niets mee te maken en hadden veruit het beste van het spel. Het was billen knijpen voor het doel van Victoria. De Obdammers kwamen er af en toe gevaarlijk uit en Wessel had in de 59e minuut de kans op de 0-2, maar de keeper van HSV Sport redde bekwaam.
Na de hilarische ingooibal van HSV Sport die 100% zeker voor Victoria was, kregen de Horinezen een aantal corners achter elkaar. De druk werd steeds groter.
In de 75e minuut een vrije trap van HSV Sport, waarbij de gehele verdediging van de Obdammers stonden toe te kijken, werd de 1-1 binnen gelopen.
In de 84e minuut een counter van Victoria; Oscar zag de keeper ver voor zijn doel staan en hij probeerde hem van afstand te verschalken. Jammer genoeg  ging de bal naast.
In de 85e minuut een vrije trap van HSV Sport die met de nodige moeite werd gestopt door Thomas.
In de 1e minuut van de extra tijd scoorde invaller Tino Rood de 1-2 na een pass van Wessel. De grens van HSV Sport liet zijn vlag naar beneden en tot ieders verbazing floot de scheidsrechter voor buitenspel. In het tumult wat daarna ontstond, gaf de scheidsrechter een speler van HSV Sport nog de rode kaart.
Daarna nog 5 angstige minuten, maar gelukkig kwam ook HSV Sport niet meer tot scoren.
Eindstand dus 1-1.
Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Medemblik komt dan naar Obdam; 3 punten zijn dan heel welkom om afstand te nemen van de onderste regionen.