Woudia heeft meer ervaring in het team dan Victoria. Dit was duidelijk te zien in het veld. Zij konden de bal veel langer in de ploeg houden en waren ook veel doelgerichter. Jammer was dat de scheidsrechter een negatieve invloed had op deze wedstrijd. De strafschop was een cadeautje  voor Woudia en de meeste kaarten die werden gegeven waren een gevolg van zijn warrig optreden. De voordeelregel werd niet of nauwelijks toegepast waardoor de snelheid uit het spel werd gehaald (vaak ten nadele van de Obdammers).

Het begin was voor Woudia en dit leidde tot enkele gevaarlijke situaties in de zestien van Victoria.
Een door Sjors van richting veranderd schot ging net over het doel en een voorzet van links ging via Mark bijna in het eigen doel.
In de 11e minuut ging een bal net naast. Woudia zette in het begin van de wedstrijd geen druk op de verdediging  van Victoria, maar zodra de bal op hun helft kwam, werd er wel druk gezet waardoor de Obdammers niet aan voetballen toekwamen.
In de 21e minuut werd Woudia geholpen door de scheidsrechter met Obdammer roots. De spits van Woudia kon duidelijk niet bij een hoge bal en de bal was een prooi voor Thomas. De scheids zag echter dat er was geduwd en lag de bal tot verbazing van velen op de stip. Thomas zat in de goede hoek maar kon de 0-1 achterstand niet verhinderen.
6 minuten daarna een verkeerde breedtepass op het middenveld, deze werd onderschept en direct diep gespeeld over de achterhoede. Thomas beoordeelde deze diepe bal verkeerd, kwam uit zijn doel, mocht de bal niet met de hand raken en was te laat, waardoor de spits beheerst de 0-2 scoorde.
Victoria had niet zoveel te vertellen; het enigste wapenfeit was een vrije trap van Joost die net over ging.
Woudia had mogelijkheden om de score uit te breiden, maar goed keeperswerk voorkwam dit.

De 2e helft een iets ander spelbeeld. Trainer Koeman had Gijs ingebracht voor Tino. Als spits deed hij goed werk; hij was balvast en hij zorgde voor onrust in de Woudia verdediging. Niet dat dit leidde tot veel doelkansen, want deze waren voor Woudia. Gelukkig waren de spitsen mild voor de Obdammers en scoorden niet meer,
In de 6e minuut een heuse scrimmage voor het Woudiadoel. Een bal van Hugo was niet over de doellijn en dat was een goede beslissing van scheidsrechter Bakker.
Jammer genoeg niet de aansluitingstreffer, maar het gaf Victoria wel de kracht om er voor te gaan. Er werd hard gewerkt en een paar keer kwam de voorhoede goed door, maar was het vervolg onvoldoende. Voorzetten waren bijna allemaal voor de keeper en schoten op doel waren vaak te slap om de goede keeper van Woudia te verrassen.
De beste kans was voor Hugo die in de 25e minuut alleen op de keeper af ging. Maar het ontbrak de spits aan overtuiging om te scoren.
Een vrije trap van Joost werd ook makkelijk door de keeper gepakt.
In de 28ste minuut had Victoria geluk dat Woudia een lob net over het doel ging.
In de 35ste minuut werd een mooie voorzet van Gijs niet goed op waarde ingeschat door de voorhoede van Victoria.
In de 45ste minuut weer een 100% kans voor Woudia, maar ook deze ging er niet in.
In de 4e minuut van de blessuretijd scoorde Hugo de 2-1. Een Woudia-verdediger lag geblesseerd in de 16, de scheids liet evengoed de corner nemen, Sjors tikte de bal breed op Hugo die koppend scoorde.
De tijd ontbrak om nog gelijk te komen. Dit zou gelet op het vertoonde spel ook niet terecht zijn geweest.
Positief was de werklust in de 2e helft en de wil om er toch wat van te maken. Voetballend was Woudia de betere en zij hebben ook de meeste kansen gecreëerd en daarom ook wel terecht gewonnen.
Het spel van de 2e helft voortzetten in de volgende wedstrijden, dan komen de punten vanzelf.