De speaker kondigde het vantevoren al aan: de wedstrijd vandaag tegen Zeevogels uit Egmond was voor beide ploegen een hele belangrijke. De winnaar zou kunnen aansluiten bij de bovenste ploegen en de verliezer zou in de wachtkamer worden gezet.
Na de aftrap werd de wedstrijd een minuut stil gelegd als signaal dat het over moet zijn met het racisme niet alleen op en langs het veld, maar overal.
Daarna ontspon zich een aardige wedstrijd. Veel kansen over en weer, met een belangrijke rol voor beide keepers. Het middenveld van de gasten was balvaardiger dan die van de thuisclub en daardoor hadden zij ook een licht veldoverwicht.

De allereerste kans van de wedstrijd was voor de thuisclub. Rick Koopman ging in de 2e minuut goed door op de rechterkant, zette de bal goed voor op de inlopende Robin Leek, maar zijn inzet werd gekeerd door de prima keepende doelman van Zeevogels.
De gasten lieten de Obdammers de eerste 10 minuten een beetje uitrazen; pas daarna kropen zij een beetje uit de schulp en namen zij het heft in handen.
In de 8e minuut keerde de keeper van Victoria de bal met zijn voet en even daarna waren zij dichtbij de 0-1, maar het schot ging net naast.
Het duurde tot minuut 23 waarin er weer een gevaarlijke situatie was. Robin Leek nam de corner voor Victoria en net voordat captain Rens Kramer de bal wilde inkoppen, werd de bal voor zijn neus weggetikt door de keeper. Kort daarna een mogelijkheid voor Sjors Ootes , maar hij raakte de bal wat ongelukkig en de bal trof geen doel.
3 minuten later had Robin Leek de 1-0 moeten scoren. Een mooie pass van Rick Koopman zette Robin alleen voor de keeper. Deze bleef echter heel lang staan en kon de bal makkelijk keren.
In de 32e minuut was de roep van Zeevogels om een penalty erg groot, maar de scheidsrechter zag dit – tot opluchting van alle Obdammers – anders en wuifde het weg.
Daarna werd het spel wat onrustig en onzorgvuldig; van beide kanten veel balverlies en iedereen dacht aan een 0-0 ruststand. Echter, door een prachtig zondagsschot van een van de uitblinkers van de gasten stond er toch na 45 minuten de stand van 0-1 op het scorebord.
De tweede helft begon Victoria erg gezapig en Zeevogels was duidelijk wat gretiger. Na 6 minuten werd de keeper van Victoria verrast door een schot vanaf 20 meter. Dat was de 0-2 en vanaf dat moment begonnen de Obdammers wat meer druk te zetten.
In de 10e minuut schreeuwden alle oranjehemden om een strafschop omdat Rens Kramer in de 16 neer ging. Maar de scheidsrechter was consequent en ook nu zag hij er geen strafschop in.
In de 20e minuut had Rens Kramer meer succes en hij zorgde voor de aansluitingstreffer door een voorzet van de goed voetballende Mauro Schaut binnen te tikken: 1-2.
De thuisclub stroopte de mouwen op; nam wat meer risico’s door achterin 1 op 1 te gaan spelen en dat bood de Vogels weer de kans om via snelle counters kansen te creëeren.
In de 25e  minuut een schot net voorlangs en 8 minuten voor tijd hadden zij de wedstrijd op slot kunnen zetten, maar het schot werd geblokt door een van de verdedigers van Victoria. Kort daarvoor overigens ook nog een goede mogelijkheid voor de gasten, maar deze keer was de keeper van de thuisclub wel attent.
De Obdammers werden ook af en toe gevaarlijk en daardoor was het voor de withemden uit Egmond billen knijpen. Robin Leek, de topscoorder van Victoria, had zijn vizier vandaag niet echt op scherp staan en miste een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Kort daarna was Gijs Hoedjes ook heel dichtbij een treffer, maar hij kwam een teenlengte tekort.
Kortom: het kon alle kanten op: met een beetje mazzel had het 2-2 kunnen worden, maar het had ook 1-3 kunnen worden. Maar er werd niet gescoord en dat betekende dus een nipte 1-2 overwinning voor Zeevogels.
Een verdiende overwinning voor de ploeg die daar – voetballend gezien – het meeste recht op had. De Obdammers gaven goed partij, maar het leek of of de echte wil om vandaag te winnen, ontbrak. Pas wat later in de tweede helft zag je die wil wel, maar dat was eigenlijk te laat om nog een goed resultaat te behalen.
Jammer. Volgende week zondag is de thuiswedstrijd tegen Wherevogels uit Purmerend.