De Horinezen zijn deze competitie teleurstellend begonnen met 2 nederlagen. Maar de weg naar boven is inmiddels ingeslagen. Victoria kon vandaag geen potten breken en verloor verdiend. Uitslag was 1-3, maar had ook 3-7 kunnen zijn.

De eerste helft een veel sterker Alw. Forward. Er zit veel meer voetbal in dit team dan bij de Obdammers. Via goed combinatievoetbal maar ook deels door matig verdedigend handelen bij Victoria kwamen de gasten al snel op 0-1. Deze voorsprong werd verdubbeld in de 26e minuut. Victoria creeërde niets en de Hoornse keeper had een makkie. Forward had voor de rust nog 2 100% kansen, maar deze gingen er gelukkig voor Victoria niet in.

De 2e helft zag er anders uit. Victoria ging heel opportunistisch spelen en daar had Forward moeite mee. Tino Rood scoorde de aansluitingstreffer na een bekeken pass van Sjors Ootes.
De Obdammers gingen voor meer en gokten met de inschuivende achterste man op nog een doelpunt. Deze viel wel, maar voor de Obdammers in het verkeerde doel. Mark van der Berg, die overigens een goede wedstrijd speelde, verloor een kopduel op de middellijn en de Horinezen konden met 2 aanvallers op het Victoria doel af. Thomas Bakker was kansloos en de 1-3 lag in de touwen.
Daarna ontspon zich voor het publiek een aardig duel met vele kansen. Victoria kreeg 2 hele goede kansen, maar Tino Rood en Wessel Klaver konden de keeper van Forward niet passeren. De meeste kansen waren echter voor de gasten. Ze maakten deze slecht af en ook keeper Thomas Bakker zat er een paar keer best bij en behoedde zijn ploeg voor een grotere nederlaag.
Victoria heeft nu 6 wedstrijden gespeeld en daaruit nog maar 4 punten behaald. Dat valt niet mee. Achterin moet er veel scherper worden gedekt; de tegenstander mag veel te vaak met de bal doen wat hij wil. De meeste spelers moeten rustiger aan de bal worden en – als er balbezit is, dan moeten de ballen, vaker dan nu het geval is, goed ingespeeld worden.
Kortom; genoeg te doen voor trainer Kees Koeman met zijn staf én natuurlijk ook voor de spelers.
Volgende week tegen Kwiek’78 wellicht meer succes!?