Zonder Gijs Hoedjes, Max Dekker en keeper Thomas Bakker trad de formatie van trainer Kees Koeman aan tegen Kwiek’78 dat de punten hard nodig heeft om de nacompetitie te ontlopen.
Al na 2 minuten lag de bal in het netje. Keeper Frank Bakker schoot een lange bal tegen een aanvaller van Kwiek en deze had weinig moeite om de klutsbal in het lege doel te schieten. 0-1 voor de gasten.
3 minuten later de eerste kans voor de gastheren om de stand gelijk te trekken. De jonge Robin Leek – die speelde een uitstekende eerste helft – gaf de bal goed voor op spits Tino Rood. Zijn kopbal belandde op de lat.
In de 19e minuut weer een prima actie van Robin Leek; hij zette spits Tino Rood voor een leeg doel, maar helaas faalde hij en tikte de bal naast het doel. Kwiek voetbalde met de wil om te winnen en de zogenaamde tweede bal was daarom ook meestal voor de spelers uit Avenhorn. Er volgden vele corners voor de gasten, maar gescoord werd er niet. Na 28 minuten volgde pas de eerste corner voor Victoria. 2 minuten daarna een van de spaarzame mooie aanvallen van de thuisclub: via Daan zette Dave knap voor op de kleine Robin Leek; zijn kopbal miste echter de kracht en de goede richting. Enkele minuten later wederom een 100% kans voor Tino Rood: hij kon alleen op de keeper af en via de keeper ging ook deze kans er niet in.
In de 35e minuut een kopkans voor Kwiek uit de corner, maar deze bal ging net naast.
5 minuten voor rust een bal van Tino Leek op de lat en vlak voor rust liet de keeper van Kwiek een afstandsschot van Oscar Obdam los, maar Dave Klaver schoot te gehaast de bal naast!
1 minuut na rust belette het doortastend optreden van Frank Bakker de 0-2. Even daarna liet keeper Smal van Kwiek de bal weer los, maar Victoria wist ook deze kans niet te verzilveren.
Daarna slordig spel van de thuisclub; veel en onnodig balverlies op het middenveld. Trainer Kornan dacht met nog een half uur te spelen met 2 frisse spelers het tij te keren. En prompt werd de gelijkmaker gescoord. Uit een mooie diepe vrije trap van Tino Leek tikte captain Sjors Ootes de 1-1 binnen. De Obdammer supporters dachten dat hun club d’r op d’r over zou gaan.
Het tegendeel was echter waar. Victoria kreeg nog wel een goede kans via invaller Billy N’Tare, maar het buitenkansje uit een mooie vrije trap van Tino Leek was niet aan hem besteed.
10 minuten voor tijd scoorde de uitclub uit een mooie aanval de verdiende 1-2.
Na onnodig balverlies aan Victoria zijde werd de 1-3 nog gemaakt.
Kwiek’78 blij met de verdiende 3 punten; Victoria teleurgesteld na deze onnodige nederlaag.
Tweede Paasdag volgt de uitwedstrijd tegen De Valken.