De ene wedstrijd is de ander niet; dat is het mooie van voetbal. De laatste wedstrijd tegen een hoger geplaatste ploeg win je met 0-6, terwijl je tegen een tegenstander met evenveel punten gewoon kansloos met 1-5 verliest.
Ere wie ere toekomt, want Woudia was de bovenliggende partij, maar ze werden aardig “geholpen” door de zeer matig spelende Obdammers. Ook de scheidsrechter liet zich niet onbetuigd en deed een duit in het zakje.

Keeper Thomas Bakker en verdediger Daan de Boer waren geblesseerd, maar daar tegenover stond de terugkeer van captain Sjors Ootes. Het spel van de Obdammers was vanaf het begin niet best en de gasten hadden het 1e kwartier al 2x tegen de paal geschoten. De eerste keer kon keeper Frank Bakker er nog net zijn hand tegen aan krijgen waarna de bal via buitenkant paal naast ging. De tweede keer – na een verkeerde pass in de achterhoede – kon een speler van Woudia ongehinderd op Frank afkomen; zijn inzet belandde ook op de paal. Je zou denken dat de Obdammers hierdoor uit een ander vaatje zouden tappen, maar helaas gebeurde dit niet.
Na een wat vreemde situatie met 2 scheidsrechter ballen volgde een vrije trap. Vlak voor doel een handsbal van een van de Victorianen; strafschop en de 0-1 was een feit.
7 minuten daarna wederom een slecht verdedigende actie in de achterhoede van Victoria dat vakkundig werd afgestraft: 0-2.
In de 32e minuut wederom een vrije trap voor Woudia welke werd gevolgd met een penalty. Voor het Obdammer publiek een onterecht gegeven strafschop. Ook op deze 11-meter had Frank geen verweer en stond de 0-3 op het scorebord.
Vlak voor rust wist Wessel Klaver tegen te scoren na een goede pass van Tino Leek. Er was nog een kans voor Tino Rood, maar helaas ging de bal over het door de keeper reeds verlaten doel.
Het doelpunt van Wessel en de kans van Tino gaf wat perspectief voor de 2e helft en dat was ook wel te zien aan de beleving. Er werd hard gewerkt, maar effectief was het allemaal niet.
De gasten kwamen op 1-4 uit een vrije trap net buiten de 16. Hierbij ook een discutabele rol voor de scheidsrechter. De nemer van de vrije trap had hier geen boodschap aan en krulde de bal moooi over/langs het muurtje en keeper Frank.
Een aantal Victoria spelers raakten geïrriteerd door hun eigen onmacht maar ook door het functioneren van de leidsman en deze vond het nodig om 3 Obdammers een gele prent voor te houden in verband met commentaar op zijn leiding. Dat zegt natuurlijk iets over deze jongens, maar dat zegt ook iets over het optreden van de man met de fluit.
De eindstand werd door een prachtig afstandsschot bepaald op 1-5. Victoria was nog wel dichtbij een draaglijkere stand, maar invaller Daimy Appel lukte het net niet om de keeper te verschalken.

Jammer dat de goede wedstrijd tegen RKEDO geen vervolg kreeg. Deze wedstrijd tegen Woudia maar snel vergeten en de focus leggen op de belangrijke uitwedstrijd tegen Andijk!