Derby’s tussen Victoria en Apollo zijn meestal niet goed, wel spannend. Dat was deze keer niet anders. Victoria was voetballend de betere, maar verzuimde dit in uitdrukking te brengen in de score. Vooral in de tweede helft kregen de Obdammers vele mogelijkheden om de in de eerste helft verkregen 2-0 voorsprong uit te breiden.

Onder een heerlijk zonnetje en in het bijzijn van veel publiek begonnen de 22 spelers aan deze mooie derby. Na het nodige vuurwerk en rook (in oranje kleur) zette Robin Leek binnen de 60 seconden de Obdammers op een 1-0 voorsprong. Mooier kon het voor Victoria niet beginnen en iedereen dacht aan een monsteroverwinning voor de thuisclub. Lang waren de Obdammers ook de betere dan de gasten uit het naburige Hensbroek, maar tot vele kansen kwam het echter niet. De Hensbroekers misten veel spelers en 2 16-jarigen stonden daardoor in de basis. Zij speelden een goede partij en ondankt hun mindere fysieke gesateldheid, hadden zij een positieve inbreng in het spel van Apollo’68.

Lange tijd ging het spel op en neer; Victoria probeerde voetballend het doel van Paul van der Werf te bestoken, terwijl de Hensbroekers zich beperkten tot het tegen houden. Van de uitclub was de eerste helft vooral Bas Weel het gevaarlijkst. Vooral door zijn snelheid was hij zijn directe tegenstander vaak de baas, maar een goed vervolg in het strafschopgebied was er niet.

In de 30ste minuut een discutabel moment binnen de 16 van Victoria; Sjors Ootes duwde zijn tegenstander zodanig dat deze viel, maar de scheidsrechter zag hierin geen overtreding. Uit de daaropvolgende aanval schoot wederom Robin Leek zijn club onberispelijk naar een 2-0 tussenstand.
Dat was ook de ruststand want wat beide partijen ook probeerden, echte kansen werden er niet gecreëerd.

De tweede helft begon Apollo sterk, zij zette de gastheren behoorlijk onder druk. Tim Vlaar, was na een goede actie en pass van Bas Weel dichtbij de aansluitingstreffer, maar de keeper van Victoria zat hier goed tussen.

Daarna was het de beurt aan de thuisclub. Kans op kans stapelden zich op, maar of de keeper van Apollo zat er goed bij of de kans werd gewoon niet goed uitgespeeld. De stand veranderde niet en na 90 minuten hard werken konden de Obdammers 3 punten bijschrijven en daarmee zetten ze de Hensboekers in de stand op 4 punten.

Volgende week speelt Victoria een uitwedstrijd in en tegen Graftdijk. Een redelijk onbekende tegenstander dat momenteel met 3 punten in de onderste regionen vertoeft. Geen garantie voor 3 punten; er moet wel hard gewerkt worden en er moet beter omgegaan worden met de vele mogelijkheden/kansen die het team (wel) creëert.