Wat is voetbal toch een eigenaardige sport, tenminste als je de wedstrijden van Victoria volgt. 14 dagen terug kansloos verliezen van ALC en nu winnen van het hoger aangeslagen VVS uit Spanbroek.
De onderlinge verschillen dit seizoen zijn niet groot; de uitwedstrijd in Spanbroek werd nipt met 2-3 verloren door de Obdammers en door de winst vandaag is ook het onderling verschil nog maar 4 punten in het voordeel van de Spanbroekers.
Er was veel publiek aanwezig bij deze derby en vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Poot uit Abbekerk kwamen de toeschouwers oren en ogen te kort.
Binnen een minuut waren er beste kansen voor beide partijen. Wessel Klaver schoot de bal echter naast en de kans van VVS werd (ook) heel slecht ingeschoten en belandde ook naast het doel van Thomas Bakker.
De keeper van Victoria zou het vandaag heel druk krijgen. 3 minuten na deze gemiste kansen werd de keeper van Victoria omspeeld, maar niemand van VVS stond paraat om de bal in het lege doel te schieten.
Hierna werd het even wat rustiger op het veld. Tot de 14e minuut toen Mike Appel de bal na een goede aktie inspeelde op Wessel die de bal in één handeling doorspeelde op Tino Rood. Tino stond er helemaal alleen voor, zette met een paar goede bewegingen de achterhoede voor schut en schoot de vanaf de rechterkant onberispelijk binnen. Een technisch gezien bijzonder fraai doelpunt.
VVS leek niet in de war door deze snelle achterstand en middels vaak knap combinatiespel trachtte men Victoria te kunnen overlopen.
In de 21e minuut werden de Obdammers in het zadel geholpen door een verkeerde terugspeelbal van een VVS-verdediger. Nonchalant werd de bal teruggekopt, maar de jonge Dave Klaver zag dat gebeuren en wist wel hoe hij dit buitenkansje moest verzilveren: 2-0! Enkele minuten daarna had het zomaar 3-0 kunnen staan. Na weer een goede actie van Mike Appel aan de rechterkant tikte Tino Rood de bal tegen de paal en de terugkomende bal was een prooi voor de op de grond liggende keeper.
Daarna werd VVS pas echt wakker en vanaf dat moment was het billen knijpen voor de Obdammmers. Ze hadden geluk met een bal op de lat; een lob was niet hoog genoeg waardoor Thomas de bal kon pakken en vlak voor de rust werd een fraaie aanval op links van de gasten niet goed afgemaakt; het resultaat was slechts een afzwaaier. Victoria stelde daar nog één kans tegenover. Een mooie, lange aanval waarbij de sterke vervanger van Mark van der Berg, Max Dekker was betrokken, kon net niet worden afgerond door Wessel Klaver.
Ruststand dus een(verrassende) 2-0 voor Victoria.
Na de rust een sterk aanvallend VVS en een stug verdedigende thuisclub. Het was vooral eenrichtingsverkeer op het doel van Victoria, maar de uitvallen van de Obdammers waren best nog wel gevaarlijk.
De Spanbroekers scoorden al in de 12e minuut de aansluitingstreffer, waardoor bij het Obdammer publiek het scenario van de uitwedstrijd naar boven kwam drijven. Echter met een opgebouwd fort rond de zestien, met kunst en vliegwerk en een betrouwbare keeper én ook door matig scorend vermogen bij VVS bleef de stand 2-1 in het voordeel van de Obdammers.

Een mooi resultaat, maar des te jammer dat er 2 weken geleden zo knullig werd verloren.

Volgende week vrij en daarna uit tegen het onderstaande DWB. Met dezelfde instelling en passie als vandaag moet dat wel lukken, zou je zeggen. Maar het is en het blijft voetbal en bij Victoria weet je dan nooit welke kant het op zal gaan!