Victoria heeft verrassend een punt over gehouden aan de wedstrijd tegen Alw. Forward.
Op het moeilijk te bespelen veld met daarbij een harde wind werd het een zware middag voor de Obdammers. Als je tegen een betere tegenstander dan uiteindelijk toch een punt weet binnen te halen, dan mag Victoria praten over een prima (groeps) prestatie.
De eerste helft hadden de Obdammers tegenwind en het spel werd daarom vooral op de helft van Victoria gespeeld. De Horinezen hadden in hun linksbuiten hun gevaarlijkste speler. Mark van der Berg had het heel zwaar tegen hem.
Na een kwartier werd een voorzet van hun linkerkant netjes bij de 1e paal ingetikt en de verdiende 1-0 stond op het scorebord. Maar 1 minuut later had het zomaar 1-1 kunnen zijn toen Billy de bal hard tegen zijkant van de kruising schoot. Daarna was het weer de thuisploeg die het heft in handen nam. Na een foutje in de achterhoede kreeg Forward spits Pengel de bal op een presenteerblaadje om de 2-0 aan te tekenen. Een goede reflex van keeper Thomas Bakker voorkwam dat echter.
Aan de andere kant viel de 1-1 zomaar uit de lucht. Na matig optreden in de Forward achterhoede joeg Wessel Klaver de gelijkmaker hard en hoog in de touwen.
Forward was en bleef de betere ploeg. Uit een vrije trap net buiten de 16 dacht men de 2-1 te scoren, maar met een mooie save dacht Thomas daar anders over. Even later kon de rechtsback van Forward vrij opkomen; zijn schot kon worden gekeerd door Thomas. Een corner hielden de gastheren daar aan over en uit deze corner werd de verdiende 2-1 binnen gekopt.
Dit was tevens de ruststand.
De 2e helft had Victoria het windvoordeel en al in de 46e minuut kon de eerste kans voor de Obdammers worden genoteerd. De gretige Gijs Hoedjes kreeg de bal echter niet in het doel. De keeper van Forward had goed zicht op deze bal en met een goede actie wist hij de gelijkmaker te voorkomen. Victoria drong het 1e kwartier behoorlijk aan en Forward kwam niet aan het voetballen toe. Victoria kreeg snel achter elkaar 2 vrije trappen net buiten het strafschopgebied van Always Forward. Beide keren plaatste Gijs zich achter de bal; ging de eerste net over het doel, de tweede was een raketschot en onhoudbaar voor de keeper van de thuisclub: 2-2 met nog een half uur te spelen. Dat dit een moeilijke 30 minuten zouden worden, werd snel duidelijk. Alhoewel ook de Obdammers er nog een aantal keren gevaarlijk uitkwamen, was het Forward dat de beste mogelijkheden heeft gehad op de winst. De verdediging onder leiding van de sterke captain Sjors Ootes gaf geen krimp. Hierbij moet worden gezegd dat de scheidsrechter de Obdammers enige hulp bood door vlak voor tijd een (duidelijke) pingel niet aan Forward te geven.
Jammer én niet nodig was de rode kaart voor Mark 5 minuten voor tijd.
De laatste weken niet zo’n leuke wedstrijd gezien als vandaag. Het lijkt wel of de Obdammers groeien als ze vanuit de underdog positie kunnen voetballen.
volgende week weer zo’n pot?