Wederom een nipt verlies tegen een van de kampioenskandidaten. Werd vorige week met 2-1 verloren van Dynamo, vandaag was KSV met 1 doelpunt verschil de betere. Er was nog een goede vergelijking met vorige week. Want ook vandaag was de tweede helft veel beter dan de eerste helft. Vorige week kwamen de Obdammers terug van een 2-0 achterstand, vandaag stonden ze zelfs met 0-3 achter. Zowel vorige week als vandaag had er zomaar een puntje in kunnen zitten, maar beide keren lukte dat net niet.

Het begin van de eerste helft liet KSV de gastheren het spel maken en loerden zij op foutjes van de thuisclub. Heel jammer was dat captain Sjors Ootes al na 8 minuten het veld moest verlaten vanwege een onwillige spier. Daardoor moest trainer Kees Koeman wat omzettingen doen en kwam middenvelder Mauro Schaut in de achterste linie te spelen.

In de 9e minuut een kleine mogelijkheid voor Victoria, maar het schot van Robin Leek ging over.

KSV loerde op de counter en creerde niet veel qua kansen het eerste kwartier. Toch waren zij degene die het eerste scoorde. Een afgeslagen corner werd vanaf de 16 strak ingeschoten en dit was de 0-1.

5 Minuten daarna had de scheidsrechter de bal op de stip kunnen leggen voor Victoria maar hij beoordeede de handsbal na een kopbal van Rens Kramer niet als zodanig.

in de 17e minuut scoorde KSV de 0-2. En weer gebeurde dit uit een stilstaande situatie. Nu werd uit een vrije trap gescoord, waarbij keeper Thomas Bakker niet helemaal vrijuit ging.

Na een half uur werd KSV weer gevaarlijk en weer was dat uit een corner. Spits Billy N’Tare had pech met een schot net voorlangs. Daarna was het KSV dat nog 2 beste kansen om zeep hielp.

De tweede helft was in het begin voor de gasten. Zij verzuimden de voorsprong uit te breiden door de simpelste kansen niet te benutten.

Zij maakten toch de 0-3 en daar hadden ze wederom de hulp`van de verdiging van Victoria voor nodig. Een te korte terugspeelbal op de keeper werd door hem tegen de spits van KSV geschoten en de 0-3 lag (eindelijk) in het netje.

Vanaf minuut 60 was het echter de thuisclub dat furieus begon te aanvallen en dit leidde tot de 1-3. Wessel Klaver scoorde na prachtig voorbereidend werk van Robin Leek.

KSV was het spoor helemaal bijster en Victoria zette nog meer aan. Billy had een kopkans en Rens was met een afstandsschot dichtbij de aansluitingstreffer, maar de KSV-keeper tikte deze bal net onder de lat weg.
De aansluitingstreffer kwam er toch; met nog een kleine 10 minuten te spelen werd deze uit een scrimmage gescoord. Wie dit doelpunt maakte was niet geheel duidelijk; het leek een eigen doelpunt van een KSV-er te zijn.

Maar uiteindelijk kwamen de Obdammers net te kort om de gelijkmaker te maken. Gelet op het aantal gemiste 100% kansen van KSV zou dit ook niet helemaal verdiend geweest zijn, maar met een beetje mazzel had dit wel zo maar gekund.

Volgende week de wedstrijd tegen RKEDO die vandaag met maar liefst 10-0 over WMC heen walsten. Met zoveel werklust en inzet als vandaag hopen we dan – na deze 2 nipte nederlagen – weer op een positief resultaat.