DWB voetbalde vandaag om te winnen, dat was bij Victoria zichtbaar niet het geval. Gevolg was een verdiende nederlaag bij het onderaanstaande DWB.
Vanaf minuut 1 tot aan de 85ste minuut was DWB de betere ploeg. Er werd gestreden voor elke bal en met redelijk combinatiespel werd vooral de snelle linkerspits in het spel betrokken. De eerste mogelijkheden waren voor de gastheren. Toch kwam Victoria op een 0-1 voorsprong. Oscar Obdam werd onderuit gehaald in de 16 en de terecht toegekende penalty werd prima ingeschoten door aanvoerder Sjors Ootes.
Daarna was het bijna eenrichtingsverkeer op het doel van de Obdammers. Kansen werden niet benut en de paal voorkwam een doelpunt van DWB. Vlak voor rust werd in de 48e minuut toch de – verdiende – gelijkmaker gescoord.
De 2e helft begon DWB goed; de intentie was duidelijk. Er bovenop zitten en de Obdammers geen ruimte geven om te voetballen. Binnen 3 minuten had het al zomaar 2-1 kunnen staan, maar in de afwerking was DWB niet zo trefzeker. Victoria stelde daar bitter weinig tegenover. Op alle fronten werden ze afgetroefd door de club die tot zondag nog maar 4 punten hadden gepakt. Ballen kwamen niet aan, steeds werden er verkeerde keuzes gemaakt en de lange ballen waren makkelijk te verdedigen. Het enige gevaar kwam uit 2 vrije trappen, maar hieruit kon niet worden gescoord. Dat deed de thuisclub wel. De 2-1 en de 3-1 vielen tussen de 20ste en 30ste minuut. Pas de laatste minuten gaven de Obdammers wat tegengas en via een knap doelpunt van Rick Borst werd het nog even spannend. Maar verder dan een bal op de paal kwam Victoria niet. De beste kansen op doelpunten waren uiteindelijk nog voor de thuisclub. Maar gelukkig bleef dit de vele mee gekomen supporters bespaard.
DWB dus verdiend gewonnen en met schaamrood op de kaken, dropen de Obdammers van het veld.