De mannen van trainer Kees Koeman hebben zich goed hersteld van het teleurstellende spel en idem resultaat tegen Alcmaric Victrix. Vandaag toonden zij tegen een van de 3 kandidaten voor het kampioenschap voldoende veerkracht en wil om een goed resultaat te behalen.
Na een 1-1 ruststand en 2x tegen een achterstand aan te hebben gekeken, kwamen de Obdammers goed terug en wisten zij uiteindelijk met 3-3 gelijk te spelen.

Al in de 7e minuut hadden de gasten op een 0-1 kunnen komen. Een slechte trap van keeper Thomas Bakker belandde bij een van de Zeevogels-spelers en hij ramde de bal op de lat. In het begin was het een beetje aftasten door beide clubs. Daarom was het spel niet echt boeiend om naar te kijken. Vanaf minuut 18 nam de thuisclub het heft wat meer in handen en dit leidde uiteindelijk in de 23e minuut tot een doelpunt. De sterk spelende Gijs Hoedjes kon 2 keer schieten; de eerste werd geblokt en in de herkansing schoot hij de bal via een verdediger onhoudbaar achter de keeper van Zeevogels. 1-0 voor Victoria.
Daarna zetten de withemden wat aan en lieten zij blijken over een goed voetballend elftal te beschikken. het meeste gevaar van hen kwam over rechts en na 2 gemiste kansen van uit aanvallen via rechts was het de derde keer wel raak. Vlak voor rust viel de – verdiende – gelijkmaker.
Kort daarna een prima lange bal van Mauro Schaut; jammer genoeg kon Wessel Klaver net niet goed bij die bal om te kunnen scoren.
Ruststand dus 1-1.
Na de rust wederom een mogelijkheid voor Wessel, maar zijn schot had te weinig kracht.
Even daarna een kans voor de gevaarlijkste man bij Zeevogels, de rechtsbuiten. Maar keeper Bakker weerhield hem van scoren.
Dat kon hij niet in de 57e minuut: via een snelle aanval werd de spits alleen voor de keeper gezet en hij wist deze kans wel te benutten. 1-2.
Echt lang konden de egmonders niet genieten van deze voorsprong, want in de 63e minuut kreeg de thuisclub een penalty. Een goede actie van Rick Koopman op rechts. Een lage voorzet van hem kwam tegen een slidingnemende verdediger zijn hand aan. Gijs Hoedjes scoorde zijn en Vicoria’s tweede: 2-2.
Na deze gelijkmaker een sterke periode van de Obdammers: In de 65e minuut een mooie kans voor Wessel na een prachtige pass van Robin Leek, maar de keeper redde.
1 minuut daarna een afzwaaier van diezelfde Robin Leek en weer 1 minuut daarna een prima aanval van Victoria met een mooie gelegenheid voor Mitch Klaver, maar de 3-2 viel niet.
Wel viel aan de andere kant een doelpunt; kwam de spits in de 82e minuut net een teen tekort, 1 minuut erna werd een fraaie aanval vanaf rechts onberispelijk ingeschoten en dat betekende de 2-3 voor Zeevogels.
De thuisclub gaf niet op en zette nog even alles op alles. Dit leidde tot de 3-3. In de 88e minuut tikte de jonge Mitch Klaver de verdiende gelijkmaker binnen.
Daarna werd er niet meer gescoord en stond na 90 minuten een 3-3 eindstand op het bord. Voor Zeevogels 2 verliespunten, voor Victoria ook 2 verliespunten, maar wel een wedstrijd met perspectieven. De inzet en beleving waren – in tegenstelling tot vorige week – veel beter. 2x keer op achterstand, maar ook 2x goed terugkomen; dat betekent veerkracht. Er werd met lef gevoetbald en ook met goede aanvallende inbreng vanuit de verdediging.
Komende zondag de altijd lastige wedstrijd tegen Apollo’68. Deze derby wordt gespeeld in Hensbroek; hopelijk krijgt het goede spel van vandaag een goed vervolg met het liefst de 3 te behalen punten.