Het moest vandaag van alle kanten meezitten; Victoria zou met grote cijfers moeten winnen; Alkm. Boys mocht niet winnen en Dynamo moest eigenlijk gelijk spelen tegen De Meteoor.

Victoria won met 4-0; Alkm. Boys verloor en Dynamo verloor met 6-1 van De Meteoor. Hierdoor werd de 3e periode uiteindelijk gewonnen door de Meteoor en nam Dynamo de periode over van kampioen Zeevogels. Als Victoria 2 punten meer hadden behaald dan waren zij als 4e geëindigd en hadden zij de periode overgenomen. Maar als telt niet…

De wedstrijd vandaag stond vooral in het teken van het afscheid van trainer Kees Koeman, speler Dave Klaver, keeper Thomas Bakker en vlagger John Appel.

Van degradant Purmerland hadden de Obdammers niet zo veel te duchten, tenminste dat was de gedachte vooraf. Maar de tegenstanders lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Nee, zij waren vooral de eerste helft minstens gelijkwaardig aan Victoria.
Wessel Klaver was in minuut 7 dichtbij de 1-0, maar zijn schot belandde op de paal. Na een kwartier een mooi schot van de gasten dat ternauwernood gered werd door keeper Thomas Bakker. Na een half uur wederom een gevaarlijke situatie voor het doel van Victoria maar de aanval werd afgefloten voor (vermeend) buitenspel.
Vlak voor rust nog een gevaarlijke vrije trap van de gasten dat net naast het doel ging.

Ruststand 1-0. Gelet op de ontwikkelingen op de andere velden een onvoldoende score om nacompetitie te kunnen spelen. Het gas ging erop bij de thuisclub en dit leidde al vrij snel in een 2-0 voorsprong. Een mooie diepe bal van Gijs Luiken werd door Robin Leek prima breed gelegd op wederom Rick Koopman die beheerst binnen schoot.

Kort daarna een mooie kopkans voor Wessel Klaver, maar hij kopte de bal tegen de keeper.
Na een kwartier in de 2e helft dé kans voor de gasten op de aansluitingstreffer, maar de bal voor open doel werd jammerlijk naast het doel geschoten.

5 minuten daarna verscheen de 3-0 op het scorebord; wederom was Rick Koopman hierbij betrokken. Zijn schot werd in eerste instantie nog  gekeerd door de keeper, en invaller Collin Steltenpool tikte eenvoudig binnen.

In de 85e minuut werden de afscheid nemende Dave Klaver en Thomas Bakker gewisseld. Inval-keeper Boon moest nog gestrekt om er voor te zorgen dat Purmerland niet tot scoren kwam. Dat Colin Steltenpool nog voor de 4-0 zorgde, was voor de statistieken. Want toen was al bekend dat De Meteoor en Dynamo niet meer in te halen waren.

Al met al een bijzonder wisselvallig seizoen dat net niet kon worden afgesloten met een prijs. Hele mooie en goede wedstrijden (tegen Alkm. Boys, thuis en uit tegen Zeevogels en bijv uit tegen De Meteoor) werden afgewisseld met hele matige wedstrijden (2x tegen Sporting S, thuis tegen Oosthuizen, uit tegen Alcmaria  en thuis tegen de Meteoor).

Dit is mijn laatste verslag en ik wens trainer Kees Koeman veel succes en plezier bij DWB en de spelers, staf en supporters van Victoria nog veel succes in de nabije toekomst.