Victoria staat er om bekend dat het tegen hoger geplaatste teams soms goede resultaten behaalt. Vandaag zat dit er tegen de verdiende kampioen echter niet in. Gek is dat niet, want het team van trainer Kees Koeman begon met een zwaar gehavend team. Waar de thuisclub veel ervaring op het middenveld had staan, moesten de Obdammers het doen met veel jonge spelers. En zij deden dit verdienstelijk. In het begin van de eerste helft was het spel van Victoria best aardig; er werd goed tegenspel geboden.
Erg jammer was daarom dan ook dat de thuisclub in de 12e minuut erg gemakkelijk de 1-0 binnen kon koppen. Ook aan de 2-0 ging een ongelukkige fout vooraf.
Het mooiste doelpunt van de dag werd gemaakt door Victoria. Vlak voor rust een knappe aanval: Sam Rood gaf een knappe steekbal op Wessel Klaver; hij kwam goed voor zijn man en stond 1op1 met de keeper van Grasshoppers. Met een fraaie lob werd deze ervaren sluitstuk gepasseerd. Even daarvoor een mooie kans voor de jonge Emiel Valkering; zijn kopbal miste de kracht en de goede richting.
In de 45e minuut kon Grasshoppers de 3-1 maken, maar keeper Frank Bakker zat er goed bij.
In de 2e helft liet de thuisclub zien dat zij de ware kampioen zijn geworden. Er werden mooie aanvallen opgezet en er werden vele kansen gecreeerd. Er werd maar 2x gescoord en daarbij hadden zij nog de nodige hulp nodig. De 3-1 was een van richting veranderd schot en de 4-1 was een penalty, waarbij de scheids de indruk achterliet dat hij deze pas gaf op appeleren vanaf de fanatieke Grasshoppers-bank.
De thuisclub had de score verder uit moeten bouwen, maar de voorwaartsen lieten dit na. Dit was echter ook de verdienste van met name van de ervaren Sjors Ootes en Max Dekker.
De inbreng van nog 3 jonge spelers (allen nog junioren) bij de Obdammers laat zien dat het met de toekomst van Victoria 1 er niet slecht uit ziet. De 16-jarige Rick Koopman was zelfs nog dichtbij een doelpunt. De keeper ranselde zijn inzet echter uit het doel.
Eindstand dus 4-1 voor de kampioen. Het was de laatste wedstrijd voor de spelers Daan de Boer en Tino Leek, als ook van de assistent scheidsrechter Piet Leek. Hun inzet en sportiviteit zal worden gemist.
Met deze nederlaag wordt het seizoen 2016-2017 afgesloten. Qua spel en resultaten was het vallen en opstaan. Hele matige (slechte) wedstrijden werden afgewisseld met veel betere waarbij – vooral door veel inzet – goede resultaten werden behaald. Er zijn dit jaar veel jonge spelers door de trainer ingezet. En deze gasten kunnen aardig tot goed meekomen. En dat biedt perspectief voor het komende seizoen.