Als de ruststand 4-1 in het voordeel is en na  ruim 20 minuten in de 2e helft staat deze stand nog steeds op het scorebord, dan verwacht je niet dat de wedstrijd eindigt met 4-4.

Bij Victoria tegen Alcmaria Vicrix was dit wel het geval. En met dat ene puntje mag de thuisclub best nog wel tevreden zijn; want vooral de tweede helft werden zij overklast door de Alkmaarders. Dat de 4-4 viel in de 94ste minuut en na een penalty was zuur voor het team van trainer Kees Koeman. Hij moest lijdzaam aan de kant toezien dat vooral na het wegvallen van spits Tino Rood Alcmaria de Obdammers alle hoeken van het veld lieten zien.

Het begon allemaal zo rooskleurig voor Victoria. Al na 4 minuten scoorde Rens Kramer de 1-0. Hij kopte een schitterende corner van Robin Leek binnen. In de 15e minuut een mooie aanval van Victoria. Via Gijs Hoedjes kwam de bal bij Robin Leek die Rick Koopman knap bediende. Rick gaf voor op Tino Rood, maar deze kwam net een teenlengte tekort.
Na een half uur was Tino weer dichtbij een treffer. Middels een counter en na het passeren van 3 verdedigers schoot hij de bal uit een moeilijke hoek net over.
De gasten waren redelijk sterk aan de bal en vonden vaak hun vrije mensen. Echt veel kansen hebben zij de 1e helft echter niet gehad. Na een kwartier ging de bal voorlangs het doel en in de 32e minuut hadden zij na een verkeerde opbouw door Victoria een hele goede kans op de gelijkmaker. Dit werd echter niet goed uitgespeeld.
Uit de daarop volgende aanval van Victoria tikte Tino Rood de 2-0 binnen.
Daarna ging het spel snel op en neer met in de 38e minuut een mogelijkheid voor de gasten, maar keeper Thomas Bakker voorkwam met zijn voet dat een instormende Alcmariaan de 2-1 in kon tikken.
Die 2-1 viel toch: in de 41e minuut omspeelde de snelle “ linksvoor” van Alcmaria zijn tegenstander eenvoudig en krulde de bal netjes met zijn linkervoet in de verre hoek binnen.
1 minuut daarna bracht Robin Leek de marge weer op 2 doelpunten, door een goede brede bal van Gijs Hoedjes , na een mooie actie , onhoudbaar voor de keeper binnen te schieten.
In de 44ste minuut werd de thuisclub eigenlijk in het  zadel geholpen door Alcmaria dat heel knullig uit verdedigde. De alerte tino Rood doorzag dit en hij stelde Gijs Luiken in de gelegenheid om de 4-1 te scoren.
Ruststand een geflatteerde 4-1 voor de thuisclub.
Maar door het goede spel van Alcmaria was nog niet iedereen gerust gesteld op een goede afloop.
In het begin van de 2e helft hadden de Obdammers de scoren uit kunnen breiden maar pogingen gingen net over. Jammer was dat de kanonskogel van Gijs Luiken net geen doel trof.
Daarna werd het billenknijpen voor Victoria. Keeper Thomas Bakker redde nog een paar keer knap, maar in de 73ste minuut had hij geen verweer tegen een prima actie vanaf links. 4-2 met nog 17 minuten; moet nog steeds kunnen, dacht men langs de kant.
Maar de thuisclub kwam helemaal niet meer aan voetballen toe en de druk werd steeds groter. In de 82ste minuut werd nog een kopdoelpunt – terecht – afgekeurd wegens duwen. 5 minuten daarna werd de 4-3 van dichtbij ingeschoten.
In de 93ste minuut had Rick Koopman de bevrijdende 5-3 kunnen maken, maar de uitkomende keeper vond hij op zijn weg. In de 94ste minuut op 25 meter van het doel een onnodige vrije trap. Deze trap werd door een oranjehemd met de hand getoucheerd en de prima leidende scheidsrechter was genoodzaakt om de bal op de stip te leggen. Deze strafschop werd netjes binnen geschoten en dat was gelijk het einde van de wedstrijd. 4-4!
Een bijzondere wedstrijd, met veel doelpunten, veel spanning, kortom voor het publiek een aardige vulling van de middag. Voor Victoria uiteindelijk een teleurstellend resultaat, als je bedenkt dat je na 45 minuten met 4-1 voor staat. Maar als je een beetje objectief kijkt naar het spel, dan moet je gewoon erkennen dat Alcmaria helemaal terecht met een punt terug naar Alkmaar kan reizen.
Volgende week de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper De Meteoor. Hopelijk weer een sensationele wedstrijd met dan voor Victoria een gunstig resultaat.