Victoria begon sterk aan deze wedstrijd en had een of meerdere doelpunten kunnen maken in het eerste kwartier. Tino Rood had pech met een bal op de lat en Wessel Klaver ging 2x alleen op de keeper af, maar wist niet te scoren.
Daarna een sterk aandringend St. George die uiteindelijk 5 keer wisten te scoren en daarmee verdiend de 3 punten in huis hebben gehouden en volop mee blijven doen om het kampioenschap.

Zoals gezegd begonnen de Obdammers behoorlijk goed aan de wedstrijd. Jammer dat niet een van de mogelijkheden kon worden verzilverd.
De voetbalwet treedt dan in werking; dan gaan de kansen er aan de andere kant wel in.
Na een paar hachelijke situaties in het strafschopgebied van de Obdammers waarbij de ballen van de zijkant steeds voorlangs gingen, werd de 1-0 gemaakt. Een hard schot kon nog knap worden gekeerd door de keeper van Victoria; maar de rebound was voor een Spierdijker.
Even later de 2-0: op rand 16 moest captain Sjors Ootes aan de noodrem trekken. De hieruit volgende vrije trap werd hard en knap in geschoten.
De strijd werd grimmig en af en toe veel te wild! De scheidsrechter vandaag, de heer Graper, volgde het spel van veel te grote afstand en trad onvoldoende op tegen het te harde spel. Vlak voor rust trad hij niet op tegen de keeper van St. George die een achterbal niet vanaf de grond maar vanuit zijn hand inschoot. Zijn bal belandde bij de rechtsbuiten die de bal hoog voor het doel schoot. Deze bal kon worden in gekopt ondanks de aanwezigheid van de Victoria keeper. De kopbal kon makkelijk worden binnengelopen en dat was dus de 3-0, die eigenlijk nooit had mogen worden goed gekeurd.

De 2e helft werd een gelopen koers voor de Spierdijkers. Victoria probeerde het nog wel in het begin, maar er werd niet gescoord.
De 4-0 was knap uitgespeeld nadat de Victoria verdediging de bal slecht verwerkte.
Uiteindelijk werd het nog 5-0; ook bij dit doelpunt was er een twijfelachtige rol voor de zeer zwakke scheidsrechter.

Resumerend; een wedstrijd voor Victoria om snel te vergeten. Meerdere spelers gaven vandaag niet thuis en dan weet je dat het heel moeilijk is om een goed resultaat te boeken.
Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Kwiek’78.
De uitwedstrijd werd kansloos verloren, dus er is nog een appeltje te schillen met de Avenhorners.
Bij winst is Victoria vrijwel zeker veilig en hoeft er geen nacompetitie te worden gespeeld.