Dat het vandaag een moeilijke wedstrijd zou worden, was vantevoren wel bekend. Forward is namelijk een van de betere teams in deze poule. Maar dat de eindstand 1-9 voor de Horinezen zou worden, dat heeft niemand kunnen voorspellen.

De Obdammers begonnen goed aan de wedstrijd. Forward liet Victoria  in het begin van de eerste helft het spel maken. Zij lieten zich inzakken en de thuisclub kon steeds de vrije man opzoeken. Echt gevaarlijke momenten voor het doel van Forward waren er echter niet.

Wel waren er kansjes voor Forward; in de 7e minuut was het nog uitstel van executie, maar in de 12e minuut lag de 0-1 in het netje. Nadat de eerste corner nog verwerkt kon worden, werd de tweede corner onberispelijk ingeschoten door de balvaste spits van Forward.

Het antwoord was van Victoria: Gijs Hoedjes was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot kon nog net tot corner worden getikt door de Forward-keeper.  Ook zijn vrije trap even later kon goed worden gekeerd door de keeper. In de 19e minuut kwam de op dat moment verdiende 1-1 op het scorebord. Rens Kramer kopte de bal (niet geheel onhoudbaar) uit een corner binnen.

5 minuten daarna keek de thuisclub weer tegen een achterstand aan: uit een corner werd de 1-2 binnengekopt. Keeper Thomas Bakker ging hier niet vrijuit.

Kort daarna moest Mauro  Schaut geblesseerd het veld verlaten en dat bleek een behoorlijke aderlating te zijn.

Jammer was de poging van Wessel Klaver, die de keeper van de tegenpartij ver voor zijn doel zag staan. Zijn schot van afstand belandde naast het doel.
In de 30ste minuut had de scheids de thuisclub een strafschop kunnen en misschien wel moeten geven, maar hij deed dat niet. Dat leek wel de ommekeer van de wedstrijd, want vanaf dat moment ging heel veel fout bij de Obdammers. Sinterklaas was er niks bij.
In de 37ste minuut een fout van captain Sjors Ootes dat de 1-3 betekende.
2 minuten daarna kon een Forward-speler vanaf eigen helft oprukken, zonder dat een Victoria-speler hem de doorgang belette. Hij maakte zijn solo op een prachtige manier af: 1-4
Vlak voor rust een mogelijkheid voor invaller Aron Munster, maar ook hier zat de keeper van Forward goed bij.

Na rust een – kleine – mogelijkheid voor spits Tino Rood, maar hij kwam een teeenlengte te kort om de voorzet binnen te kunnen tikken.
Tot de 60 ste minuut kon Victoria de gasten nog van het scoren houden, maar daarna was het helemaal gedaan met het Obdamse verweer. In het laatste half uur scoorden zij nog liefst 5x. En daar zaten best een paar leuke, uitgespeelde doelpunten bij.
Eindstand dus een uiterst teleurstellende en beschamende 1-9.
De meeste spelers van de thuisclub zaten ver onder hun niveau en – vooral de 2e helft – hielden zij zich meer bezig met het optreden van de scheidsrechter, dan met hun eigen spel. Heel jammer, vooral voor het publiek, dat zich behoorlijk in de steek voelt gelaten.

Volgende week treedt het team van trainer Kees Koeman aan tegen de koploper (Strandvogels) in Onderdijk. Dan moeten de kopjes weer allemaal de goede kant op staan en hopen we op een beter resultaat dan vandaag.