Victoria begon goed aan deze wedstrijd tegen de promovendus uit Abbekerk. Met goed combinatievoetbal wisten de gastheren even niet wat zij moesten doen. De 1-0 voorsprong voor de Obdammers kwam ook niet als een verrassing; een vrije trap van Oscar Obdam in de 10e minuut verraste de verdediging inclusief keeper.
Maar daarna nam ALC het heft in handen en lieten de Obdammers het allemaal gebeuren.
Er werd slap geacteerd; alle 2e ballen waren voor de thuisclub. Het duurde tot de 25e minuut toen de Abbekerkers voor het eerst wisten te scoren. De behendige en snelle spits van ALC schoot onberispelijk de 1-1 in de touwen.
3 minuten daarna werd een ALC-speler onreglementair aangepakt binnen de 16. De verdiende penalty werd knap gekeerd door keeper Frank Bakker. Toch werd even later de op dat moment verdiende 2-1 gescoord door wederom de snelle spits van ALC. Victoria had niets in te brengen en mocht hun keeper dankbaar zijn toen hij 2x heel knap zijn ploeg behoedde voor een grotere achterstand. Ruststand 2-1.
Begin 2e helft een sterk aandringend Victoria, hetgeen resulteerde in een knap doelpunt van Wessel Klaver; 2-2.
Kort daarna hadden de Obdammers de trekker over moeten halen, maar Rens Kramer trof geen doel.
ALC leefde nog en met veel wilskracht en passie, kwamen zij op een 3-2 voorsprong.
Na een corner volgde er balverlies op het middenveld en de bal werd snel ingespeeld op de snelle ALC-spits. Deze ging in het strafschopgebied gewillig neer en de – overigens goed fluitende – scheids zag in die swalbe een penalty voor de thuisclub. Deze werd wel binnen geschoten.
Wederom een voorsprong dus voor de thuisclub. In de 80e minuut kopte Joost Stam een vrije trap van Oscar Obdam knap binnen en met de 3-3 stand dachten de Obdammers de wedstrijd te kunnen beëindigen. Maar de thuisclub dacht daar duidelijk anders over en met nog 2 doelpunten wisten de Abbekerkers de volle buit binnen te halen.
Al met al een teleurstellende wedstrijd van en voor Victoria; op inzet afgetroefd door een hard werkend collectief van ALC.
Volgende week thuis tegen DWB zal er duidelijk met meer passie moeten worden gespeeld, want anders wordt een positief resultaat heel moeilijk.