Na een 1-1 ruststand werden de Obdammers de 2e helft afgetroefd door de Medemblikkers. Het nieuwe tenue van sponsor Topscore2000 heeft niet die impuls gegeven om 3 punten bij te kunnen schrijven.

De 1e helft ging gelijk op; beide ploegen speelden zeer afwachtend. Er werd nauwelijks druk gezet. Weinig kansen over en weer met een iets beter spelend Medemblik.
In de 16e minuut een kopkans voor de gasten; 2 minuten daarvoor een uitval van Victoria, maar beide mogelijkheden werden niet benut.
De gastheren kwamen op een 1-0 voorsprong. Een schot van Oscar Obdam in de 28e minuut ging voorlangs; Wessel Klaver schatte de bal goed in, hij passte de bal goed terug op Gijs Hoedjes en zijn schuiver was onbereikbaar voor de keeper.
3 minuten daarna scoorde Hugo Borst de 2-0, maar door de grensrechter werd buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter nam dit vlagsignaal – volgens velen onterecht – over. Dus het bleef 1-0.
3 minuten daarna een mooi aangesneden vrije trap van Oscar Obdam; jammer genoeg kopte de lange Gijs Hoedjes deze bal ruim over het doel.
In de 39e minuut een schot vanaf de 16 die niet kon worden gekeerd door keeper Thomas Bakker.
Vlak voor rust werd de bal knullig ingeleverd door de verdediging van Victoria; deze kans werd wel onschadelijk gemaakt door de Obdammer doelman.
Ruststand 1-1.
De 2e helft was het helemaal gedaan met het spel van Victoria.
In de 2e minuut werd er nog een doelpunt van Medemblik afgekeurd wegens buitenspel. Het was alles Medemblik wat de klok sloeg. Ze hadden daarbij wel de hulp van scheidsrechter Van Aanholt nodig. Een correcte sliding van Rens Kramer werd beoordeeld als een overtreding en uit die vrije trap kwam Medemblik op de 1-2.
In de 22e minuut werd er weer gescoord uit een vrije trap. Hierbij kreeg Medemblik de hulp van de keeper van Victoria.  Dat was de 1-3 en alle hoop voor de Obdammers was daarmee weg.
Kort daarna de 1-4; waarbij keeper Thomas Bakker weer niet in goede doen was.
In de 30e minuut ontving Wessel Klaver een gele kaart, terwijl de laatste man van Medemblik eigenlijk de gele of zelfs de rode kaart had moeten krijgen, omdat hij Wessel duidelijk aan zijn shirt trok.
Voetbal is emotie en de afkeurende reactie van Wessel tegen scheidsrechter Van Aanholt was begrijpelijk, wellicht echter niet goed te praten. Mede door deze actie kon de leidsman weinig goeds meer in de ogen van de Obdammers. En dat deed hij ook niet; een verdedigende actie met de benen vooruit werd door de scheids niet bestraft en ook daarna was het optreden van Van Aanholt twijfelachtig.
Dat Medemblik in het laatste kwartier nog de 1-5 maakte, was ook niet zo belangrijk meer.
Nu winterstop; 12 punten uit 13 wedstrijden. Niet heel goed, maar ook niet verrassend. Victoria is qua voetbal een van de minste ploegen. Het begin van de competitie was prima en met goed voetbal. Verrassend positief waren de wedstrijden tegen St.George en VVS; negatief waren de wedstrijden tegen de Valken, Kwiek en tegen Medemblik.
Na de winterstop moeten de Obdammers nog zeker zo’n 16 tot 18 punten halen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Er is volop werk aan de winkel voor trainer Kees Koeman.
Iedereen een mooie en gezellige Kerst toegewenst. Daarbij voor 2016 de allerbeste wensen!

selectie

selectie trainingspakken