Always Forward maatje te groot voor Victoria’O.

Slap begin funest voor Victoria; 2 kadootjes, waarvan 1 van de scheids, betekende een 2-0 achterstand na 6 minuten spelen.
Daarna herstelde het team van Kees Koeman en de jarige assistent Richard Walstra zich enigszins en mede door prima keeperswerk van Thomas Bakker bleef de schade beperkt tot “slechts” 3-0.

Na 2 minuten onderschepte Sam een voorzet, maar deze bal kwam terecht bij een Forward aanvaller en deze wist vanaf 6 meter wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal in het dak van het doel.
Kort daarna zag de scheidsrechter een voor (bijna) iedereen duidelijk waarneembare handsbal over het hoofd. In plaats van een vrije trap voor Victoria gaf hij een corner aan de Horinezen. Tussen 3 verdedigers werd de bal op doel gekopt en rollend belandde de bal via de paal achter de doellijn: 2-0.

De Obdammers leken wakker geschud en Forward drukte niet echt door. Victoria werkte hard, maar het spel was duidelijk niet goed. Sommige spelers bereikten bij lange na niet hun niveau.
Slechts een kans in de 1e helft; een mooie voorzet van Wessel werd door Tino ingekopt. Maar de keeper kon deze kopbal makkelijk pakken.
Forward had tot 2x toe de kans om voor de rust de voorsprong uit te breiden, maar dit lukte hen niet.

De 2e helft probeerden de Obdammers met opportunistisch spel Forward te verrassen. De eenzame spits Gijs Hoedjes werkte zich een slag in de rondte en was af en toe best lastig voor de Hoornse achterhoede.
Forward had veruit het beste van het spel en kreeg kans op kans om de Obdammers te kleineren.
Tot de 20ste minuut hield de achterhoede stand en was er hoop op de aansluitingstreffer, maar deze viel niet. Het 3e doelpunt was er eentje uit de boeken en de totale Obdammer verdediging was uitgespeeld.
De keeper van Forward had vandaag – in tegenstelling tot de keeper aan de andere kant – niet veel te doen. Het ene schot op doel kon hij makkelijk oprapen. Geluk had hij wel toen een rake kopbal van spits Gijs werd afgekeurd, omdat er nog niet was gefloten om de vrije trap te nemen…,

Conclusie; Victoria herstelde zich knap na de snelle 2-0 achterstand. Met hard werken als compensatie voor het betere voetbal van Forward is bereikt dat het geen echte afgang is geworden.
Hopelijk valt de blessure van Sam mee en is hij weer snel inzetbaar. Volgende week thuis tegen koploper St.George. Zit er dan een stuntje in? Als de supporters zich weer net zo laten horen als tegen Hauwert, dan weet ik zo net nog niet…
Maar dan moet wel iedereen vanaf minuut 1 er ook echt staan!