Nuttige én verdiende overwinning bij Sporting Andijk. Het team van trainer Kees Koeman laat de laatste seizoenen weinig punten liggen bij en tegen de Andijkers, Ook vandaag konden de 3 (belangrijke) punten weer mee naar Obdam.

In het begin van de wedstrijd was het elkaar aftasten; beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Victoria begon iets beter aan dit duel, maar dit leidde niet tot gevaarlijke situaties voor het Andijker doel.
Na 15 minuten nam de thuisclub het heft in handen. Zij kregen een aantal corners achter elkaar en van de ietwat warrig fluitende scheidsrechter Bakker kregen ze een paar vrije trappen op gevaarlijke afstand van het doel van Victoria. Keeper Thomas Bakker moest zich ook 1x strekken om een hoge bal onschadelijk te maken. Captain Sjors Ootes moest ook een paar keer handelend optreden en het af en toe zwakke verdedigend optreden van zijn verdedigers corrigeren.
Langzaam aan begon Victoria echter steeds beter in het spel te komen en creëerden voor de rust een goede kans voor Tino Leek; zijn bal werd goed gekeerd door de keeper van Sporting Andijk. Gijs Hoedjes kopte een bal net over het doel en Tino Rood had bijna succes op een mooie voorzet van Dave Klaver.
Ruststand was 0-0; de doelpunten waren schaars.
De tweede helft werd wat grimmiger en het spel werd er niet veel beter op.
Victoria kon binnen 5 minuten op 0-1 komen, maar de scrimmage in het doelgebied van Andijk leverde slechts een corner op, waaruit niet werd gescoord.
Even later verscheen toch de 0-1 op het scorebord. De rechtsachter van Andijk gaf een verkeerde terugspeelbal, Tino Rood veroverde de bal, ging goed de 16 in en bij de achterlijn gaf hij een tikkie breed op Wessel Klaver die zijn voet er slechts tegenaan hoefde te zetten.
Daarna begon Victoria angstig te voetballen; ballen kwamen niet aan, veel lopen met de bal en 2e ballen werden nauwelijks meer veroverd. Sporting Andijk zette wat aan, maar echte kansen kregen zij niet.
15 minuten voor tijd scoorde Victoria de 0-2. Tino Leek gaf met zijn chocoladebeen een prima voorzet op Wessel. Hij speelde Tino Rood aan en Tino scoorde knap de bevrijdende tweede treffer.
Voor trainer Koeman voldoende aanleiding om zijn 2 wissels (Robin Leek en Gijs Luiken, beiden nog junioren) ook speelminuten te geven.
De gastheren gaven nog alles om een nederlaag te voorkomen, maar het ontbrak hen gewoon aan klasse en geluk om te scoren. Thomas lag 1x goed in de weg en in de 90ste minuut schoot men de bal tegen de lat; deze had een beter lot verdiend.
Rens Kramer verdiende eigenlijk ook nog wel een doelpuntje, maar helaas was een grote kans deze keer niet aan hem besteed.
Eindstand dus 0-2. Lekker. Nu 16 punten uit 12 wedstrijden. Volgende week de thuiswedstrijd tegen koploper Grashoppers. Zit een stunt(je) er dan in?