Na een sfeervolle opkomst van de wedstrijd was het al snel duidelijk wie de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Gingen de eerste 10 minuten nog een beetje gelijk op; daarna waren de Obdammers heer en meester. Dat zij uiteindelijk maar 4x het net wisten te vinden, was enerzijds de verdienste van de sterk keepende Wesley Mol, maar kwam vooral ook door het simpel missen van de mooiste kansen door de voorhoede van Victoria.

Zoals gezegd waren de teams de eerste 10 minuten redelijk gelijkwaardig aan elkaar. In de 6e minuut een gevaarlijke situatie voor het doel van Victoria, maar dit leidde tot niets. Kort daarna werd Robin Leek in kansrijke situatie neergesabeld in de 16, maar de goed leidende scheidsrechter zag hier geen strafschop in. De corner die hierna volgde werd goed ingekopt door Max Dekker, maar keeper Mol zat er goed bij.

Apollo zocht vaak de lange bal, maar voorin was men niet bij machte om iets goeds met die lange ballen te doen. Victoria deed dat beter, lukte het niet via de opbouw, dan afwisselend via een lange bal.

In de 14e minuut een mooi schot van Mitch Klaver maar dat ging net over het doel.
Het in grote getalen opgekomen publiek moest wachten tot de 26e minuut tot het eerste doelpunt viel. Gijs Hoedjes veroverde op het middenveld de bal, speelde Robin Leek aan, kreeg de bal terug en scoorde beheerst de dik verdiende 0-1.
Kort daarna had Wessel Klaver de 0-2 op zijn voeten; een mooie diepe bal van Mauro Schaut schoot hij echter naast.
In de 34e minuut maakte Rick Koopman een verkeerde keuze. In plaats van de bal breed te tikken op de meegekomen Robin Leek, probeerde hij zelf te scoren. Maar dit lukte niet!
Twee minuten later weer een beste kans voor Wessel Klaver maar hij schoot veel te gehaast de bal over en naast.
In de 39e minuut de enigste kans voor Apollo’68. Een vrije trap van Patrick Wijte kreeg Joost Onderdelinden tegen zijn lichaam en rolde de bal naast het doel van de Obdammers.
Ruststand dus nog maar 0-1.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met nog veel meer 100% kansen voor Victoria. na 2 minuten ging Rick Koopman er aan de rechterkant vandoor, maar zijn voorzet kon niet worden ingetikt. Een paar minuten daarna was Rick zijn tegenstander weer de baas, maar vergat Billy N’Tare de bal binnen te schieten.
In de 53e minuut was Pieter Luiken, die een goede wedstrijd speelde, dichtbij een doelpunt, maar zijn schuiver werd prima verwerkt door keeper Mol. In de 55e minuut een kans voor Robin Leek; schot werd gekeerd door Mol en de rebound werd veel te gehaast overgeschoten door Wessel Klaver. In de 60e minuut had Wessel meer succes en tikte de 0-2 binnen. Even daarvoor de tweede mogelijkheid voor Apollo en weer was de keihard zwoegende Joost Onderdelinden hierbij betrokken. Jammer voor hem, maar de bal ging naast.
Mitch Klaver was verantwoordelijk voor de 0-3 en dat gebeurde in de 63 minuut.
Daarna waren er nog kansen voor Wessel en Gijs Hoedjes (bal op de lat) en een buitenspeldoelpunt van Robin Leek.

De 0-4 eindstand kwam op het scorebord na een voortreffelijke lange bal van Max Dekker op Robin Leek die nu wel koel was en scoorde.

Al met al een mooie uitslag (had wel iets hoger uit mogen vallen), een sportieve wedstrijd met een geweldige sfeer. Victoria bedankt de organisatie van de thuisclub voor de prima organisatie en ziet al uit naar de derby in Obdam in 2022.
Volgende week is er geen wedstrijd.