Victoria begon deze competitie met 2 overwinningen en ook na winterstop beginnen de Obdammers met 2 overwinningen. Het goede spel van vorige week kreeg jammer genoeg geen vervolg; maar in de voetballerij  geldt dat je ook minder goede wedstrijden kunt winnen. Dat was vandaag tegen Sporting Andijk het geval. De 3 punten zijn heel belangrijk gebleken omdat ook Kwiek wist te winnen.

De eerste kansjes waren voor Victoria: spits Tino Rood speelde de bal in de 5e min te ver voor hem uit en even later kon Gijs Hoedjes een mooie voorzet van Tino niet inkoppen. Het goede voorbereidend werk van Hugo Borst ten spijt.
Daarna was het de beurt aan de thuisclub. Het meeste gevaar kwam van hun rechterkant, waar de jonge Sven Rood zijn handen vol had aan de goede rechtsbuiten van Andijk. Keeper Thomas Bakker was tussen de 10e en 15e min goed bij de les door 2x goed zijn doel uit te komen.
Daarna kreeg Victoria nog 2 mogelijkheden via Gijs en Hugo, maar beide inzetten waren te slap om de keeper te verschalken.
In de 29e minuut een blunder in de verdediging van Andijk: Hugo wist hier wel raad mee en tikte de bal beheerst in het doel: 0-1.
Enkele minuten daarna een mooie kans voor Gijs. Daarna een prachtige kans voor Andijk die werd geblokt door een Victoria-verdediger. Uit de counter daarna probeerde de goed spelende Mark van der Berg het met een schot, maar ook dit werd geblokt.
Vlak voor rust een verre uittrap van Thomas. Wessel Klaver had de 0-2 op zijn pantoffel, maar hij schoot de stuiterende bal met buitenkant schoen net naast het doel.
Ruststand was dus 0-1 voor Victoria.

De 2e helft werd het spel er niet beter op; het was waarneembaar dat beide teams in de onderste regionen staan.
De betere kansen waren er voor de Obdammers, alhoewel het voor het doel van Victoria af en toe billen knijpen was.
Voorin haalde Tino niet het niveau van de vorige week en maakte Wessel Klaver een aantal keer de verkeerde keuzes.
Hugo kopte in kansrijke positie 10 minuten na rust net over doel: even daarna had Tino de 0-2 kunnen maken, maar hij raakte de pass van Wessel helemaal verkeerd. Jammer dat deze prachtige aanval via Oscar Obdam, Hugo en Wessel niet werd bekroond met een goal.
15 min voor tijd een mooie voorzet van Gijs Hoedjes; de nog jonge Dave Klaver (die aarzelend begon, maar gaande de wedstrijd steeds beter begon te spelen) kreeg de bal niet lekker op zijn hoofd en was een prooi voor de keeper van Andijk.
De gastheren waren minder gevaarlijk dan de 1e helft: 2 vrije trappen van links uit het midden waren het meest gevaarlijk. 4 minuten voor tijd een geweldige kans voor Andijk, maar gelukkig voor Victoria, maaide de Andijker over de bal.

Eindstand : 0-1 voor Victoria.
Volgende week vrij en de week daarna thuis tegen De Valken. Met hen is nog een appeltje te schillen!
De uitwedstrijd werd ruim verloren….