Zwaar bevochten 1-2 overwinning op Zwaagdijk. Het veld was nat, maar goed te bespelen. Tijdens de wedstrijd scheen het zonnetje; ook door het hoge hekwerk (iedereen met een beetje lengte kon er lekker op leunen) was het goed toeven langs de kant.
Het niveau van de wedstrijd was zeker niet om ervan te genieten, want wat beide teams ervan bakten, was van een heel bedenkelijk niveau.
Zwaagdijk was de eerste 20 minuten van de 1e helft de minst slechte; maar echte kansen leverde dat niet op. Keeper Thomas Bakker moest wel 1x gestrekt naar de hoek op een te slappe inzet van een van de Zwaagdijk-spelers.
Langzaam aan kregen de obdammers wat meer grip op het gladde veld en op het fanatieke spel van de thuisclub. Tino Rood schoot na 20 minuten in de handen van de keeper. Hierna gebeurde er een hele tijd niets. Van beide kanten was het hotseklotse voetbal; veel lange ballen die niet aankwamen, datzelfde gold voor passes op korte afstand.
Het duurde tot de 30e minuut dat de 1e corner viel. De beste kans was een kopbal 5 minuten voor rust van spits Tino Rood, maar deze ging net over het doel. Kort daarna viel toch de 0-1; een hoge bal in de 16 van Zwaagdijk werd knap breed gekopt door Tino Rood op Wessel Klaver die beheerst de keeper het nakijken gaf. Vlak voor rust een fraaie individuele aktie van Billy N’Tare, die zijn verdediger 2x het nakijken gaf. Jammer dat zijn inzet net voorlangs ging.
De 2e helft was er iets meer te genieten voor de mensen langs de kant. Er werd iets beter gevoetbald; maar al met al toch te weinig goede aanvallen gezien.
Na 5 minuten werd de 1-1 gescoord en wederom – net zoals vorige week – was het een eigen doelpunt. Keeper Thomas Bakker keerde een hard schot en de bal belandde op ongelukkige wijze via verdediger Daan de Boer in het doel.
Toch was de gedachte dat Victoria zou gaan winnen en uiteindelijk werd dat ook bewaarheid. Voorafgaande aan het beslissende doelpunt een paar minuten voor tijd door Billy na wederom een assist van Tino Rood hadden de Obdammers voldoende mogelijkheden om de 1-2 te maken. Billy was met name de 2e helft de gevaarlijkste speler van Victoria en met zijn technische acties was hij meerdere malen zijn tegenstanders de baas. In de 16 passeerde hij 2 spelers heel bekwaam en in plaats van een voorzet, ging hij voor eigen gewin: maar de keeper stond hem in de weg.
In de 80ste minuut had Tino Rood moeten scoren, maar zijn inzet ging net voor langs.
Vlak voor tijd kwam het toch allemaal goed. Tino Rood hield overzicht en passte binnen de 16 op Billy die knap het winnende en bevrijdende doelpunt maakte.
Zwaagdijk zette met 10 man – na 20 minuten in de 2e helft kreeg een Zwaagdijk speler zijn 2e gele kaart – nog even aan, maar gevaarlijk werden ze niet.
Kortom: slechte wedstrijden moet je ook winnen. Het niveau was niet best, maar door de individuele klasse van spelers (vandaag dus met name van Billy N’Tare, Tino Rood met 2 assisten en de tomeloze inzet van Mark vd Berg) toch de punten meenemen naar Obdam.
Geeft vertrouwen voor de wedstrijd volgende week: uit tegen RKEDO.