Het redelijke spel vorige week tegen De Rijp kreeg vandaag een goed vervolg tegen het op de 4e plaats staande WMC. Na 90 minuten stond er 3-3 op het scorebord en dat was een stand waarmee WMC zich de handen dicht mag knijpen en waarmee Victoria 2 punten meer had verdiend.

In de eerste 5 minuten een sterk WMC met een handige linksbuiten die steeds makkelijk zijn mannetje wist te passeren. Uit één van zijn voorzetten een beste kopkans voor de spits van de thuisclub; maar deze bal was een prooi voor de keeper van Victoria. Hij had overigens vandaag een makkelijke dag, maar moest uiteindelijk tot de bal 3x uit het netje halen.
Daarna kwamen er vele kansen voor Victoria. De ploeg speelde compact, fel op de bal en veel nauwkeuriger als de voorgaande wedstrijden. Met een beetje meer geluk was de ruststand geen 1-2, maar was er 4x gescoord door de Obdammers. Robin Leek speelde een puike partij en had aandeel in beide doelpunten. Na een kwartier een mooie voorzet van Robin op Gijs Luiken. De keeper deed niets dus Gijs tikte de verdiende 0-1 binnen. Even later kopte Mark van der Berg knap een corner van Robin binnen en dat was dus de 0-2.
1 minuut daarna viel de aansluitingstreffer van WMC. En deze werd niet eens gescoord door een heerhugowaarder. Een corner van WMC werd in eigen doel getikt door een Victoria verdediger. Een lullig tegendoelpunt dus; maar ook deze tellen.
Ruststand 1-2, maar zoals gezegd had dit wel 1-4 kunnen zijn.
WMC begon furieus aan de 2e helft; een schot van afstand werd gekeerd en een omhaal ging dik over het doel. In de 3e minuut een corner voor WMC die onberispelijk hard werd ingeschoten: 2-2.
De supporters van de thuisclub gingen er eens voor staan en die hoopten op een “d’r op d’r over”. Maar dat gebeurde niet. Integendeel: het was Victoria dat op voorsprong kwam. Max Dekker speelde fraai Wessel Klaver aan en die was sneller dan de rechtsachter van WMC en hij liet de keeper ook kansloos: 2-3 voor de Obdammers.
Daarna een beter combinerende thuisploeg, maar kansen konden zij niet creëren. In de 70ste min. kreeg de thuisploeg een – makkelijk – gegeven penalty en deze werd ingeschoten naar de andere hoek van de keeper, dus dat betekende de 3-3. Het laatste kwartier golfde het spel weer op en neer, met wederom de betere mogelijkheden voor de Obdammers. Met iets meer geluk had het team van trainer Kees Koeman hier de 3 punten mee naar Obdam kunnen nemen. En dat was gebaseerd op de kansenverhouding (WMC 4 en Victoria 8) geen onverdiend scenario. Maar het mocht niet zo zijn. Desondanks kon het jonge team van Victoria met een opgeheven het veld van WMC verlaten. Er is goed gespeeld, iedereen werkte hard, de inzet was prima, er is heel weinig weggegeven en er zijn veel kansen gecreëerd. Kortom: als deze ingeslagen weg vervolgd gaat worden, kunnen we goede resultaten verwachten.
Volgende week thuis tegen KSV!