De toeschouwers moesten lang wachten op de doelpunten. Het bleef heel lang slechts 1-0 en dan weet je dat het nog alle kanten op kan. Het was dan ook lang billen knijpen voor het publiek. Tot 10 minuten voor tijd wisten de Obdammers slechts 1x te scoren. De 2 wissels Kay en Daimy maakten het verschil.

De Amsterdammers waren met precies 11 spelers naar Obdam gekomen. Individueel zag het er allemaal prima uit; maar een echt team was het niet.
De Obdammers waren de gehele wedstrijd de betere. Het veld werd goed breed gehouden; er was strijd en een goede beleving.
Het voetbal was desondanks niet altijd bijster goed; vaak werden er verkeerde keuzes gemaakt. Waar achterin de bal goed rond ging, was dit op het middenveld en voorhoede niet altijd goed en logisch op elkaar afgestemd. De bal ging diep op momenten dat er geen speler op liep en andersom gebeurde ook te vaak: de bal ging niet diep als een oranjehemd wel diep liep en alle ruimte hiervoor had om zo het vijandelijk doel te bestormen.

In dat doel stond overigens een klein keepertje die het onwijs druk had en het ook onwijs goed deed; hij voetbalde behoorlijk mee en door zijn inzicht was hij – vaker dan ons lief was – eerder bij een dieptepass dan een Victoriaan.

In de 7e minuut was Tim dichtbij de 1-0, maar zijn inzet was te zacht; in de daarop volgende uitval was Thomas goed bij de les bij een van richting veranderd schot van Sloterdijk.
Jorrit schoot in de 20e minuut op de paal en 1 minuut daarna scoorde Gijs heel beheerst de dik verdiende 1-0 binnen.

Victoria was veel sterker, maar door onnauwkeurigheid voor het doel werd de score niet uitgebouwd.
De beste kans voor rust op een doelpunt waren voor de gasten, maar ook lukte het niet om te scoren.

In de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde; Victoria aanvallen en Sloterdijk leunde op hun goede keeper.
Vlak na rust een prima kans voor Gijs, maar hij treuzelde te lang.
10 minuten daarna verspeelde Wessel de bal en kon Sloterdijk richting doel Victoria. Gelukkig werd de bal over het doel geschoten.
Kort daarna een prachtige kopbal van Tim die door de keeper katachtig uit het doel werd geranseld.
Daimy, net in het veld gekomen, probeerde het met een omhaal, maar deze ging ook over. Wessel had de 2-0 op zijn schoen, maar ook deze kans ging jammerlijk naast.
Invaller Kay gebruikte zijn lengte goed: in de 80e minuut kopte hij de bal goed door naar Wessel, die nu wel scoorde: eindelijk de verlossende 2-0!
Enkele minuten later eenzelfde scenario: Kay kopte door naar Daimy en hij kopte de 3-0 binnen.
2 minuten daarna de 4-0 door alweer Daimy na een mooie pass van Wessel.
De 5-0 was van Gijs die een mooie breedtepass van (alweer) Wessel vrij in kon tikken.

De teleurstelling van vorige week is door deze mooie en goede uitslag weggevaagd en hopelijk een mooie stimulans om er komende zondag in de inhaalwedstrijd in en tegen Kwadijk er weer helemaal voor te gaan. Weten we dan te winnen, dan is de aansluiting met de bovenste teams weer bereikt. Uitzondering is ZTS dat als enige tot nu toe nog alle wedstrijden heeft weten te winnen.