Dat Graftdijk vandaag de te kloppen ploeg was, wist bijna iedereen voorafgaande aan deze wedstrijd wel. Maar dat de gasten zo weinig lieten zien dat was vantevoren niet verwacht. Men liet zich eenvoudig naar de slachtbank leiden en dat het maar 6 goals tegen kreeg was enerzijds de verdienste van hun keeper, die wel over de nodige kwaliteiten bleek te beschikken, en het missen van vele kansen door de thuisclub. De doelpunten werden gelijk verdeeld over de 2 helften.

De thuisclub begon gehavend aan deze wedstrijd. Dave Klaver, Robin Leek, Tino Rood en Mauro Schaut konden niet spelen. Maar gelukkig was Wessel Klaver na ruim een jaar blessureleed weer wel van de partij en hij liet zich gelijk gelden middels 2 doelpunten. Zijn neef Gijs Hoedjes, afgelopen donderdag nog kampioen frikadellen eten, was echter de man van deze wedstrijd. Hij strooide met mooie (en ook af en toe wel wat minder goede) passes. Hij scoorde zelf de 3-0, maar had ook een flinke aandeel in de 2-0 en de 6-0. Niet alleen dat maakte hem tot mijn man van de wedstrijd, maar vooral ook zijn vechtlust en sterke doorjagen op de tegenstander.

Op het nieuwe scorebord verscheen de 1-0 al heel snel. Kaay de Jong had een sterke rush aan de linkerkant en trok de bal prima terug op rechtsvoor Rik Koopman. Deze schoot met zijn linker fraai het eerste doelpunt binnen. Een prima begin van deze wedstrijd.
In de 6e minuut was Wessel Klaver dicht bij zijn eerste doelpunt, maar zijn mooie schot werd tot corner getikt door de keeper van Graftdijk. Twee minuten later weer een goede actie van de keeper van de gasten; door sterk uitkomen liet hij Billy N’Tare niet scoren.
Kort daarna een kopbal van captain Rens Kramer uit een van de vele corners die de thuisclub mocht nemen. Helaas ging de bal net naast.
Billy had geen geluk met zijn lob over de uitkomende keeper, want deze poging ging net naast de verkeerde kant van de paal.
Het duurde tot in de 25ste minuut tot het tweede doelpunt viel. Gijs Hoedjes speelde op rechts goed Rik Koopman aan en zijn poging belandde op de paal. De rebound was voor Wessel Klaver die de 2-0 intikte. Even daarna een kopbal van Gijs Hoedjes uit een corner van Wessel Klaver, maar de bal ging net naast. Kort daarna scoorde Gijs Hoedjes wel: met een punter verraste hij de keeper met een afstandsschot: 3-0.
In de 37e minuut werd rechtsachter Rick Gleijsteen gewisseld voor de nog jonge Emir Neefjes. Deze junior speelde alsof hij al jaren in het eerste van Victoria staat. Rustig aan de bal, goed overzicht, snel en naar voren gericht.

Het beste spel van Victoria werd gespeeld tijdens de eerste 20 minuten van de tweede helft. In de 2e minuut een mooie afzwaaier van Gijs Hoedjes, maar deze ging net voorlangs. In de 4e minuut drie 100% kansen achter elkaar. Uit weer een corner kopte eerst Rens Kramer op de lat, de rebound kopte verdediger Mike Vlaar  ook op de lat. Kort daarna kreeg Max Dekker de bal op een presenteerblaadje, maar hij raakte de bal niet goed. 1 minuut daarna kwam Billy 1 op 1 voor de keeper, maar hij struikelde over de bal….
In de 11e minuut een mooie kopbal van Max Dekker, maar deze werd kundig gepareerd door de keeper van Graftdijk. In minuut 12 een mooi strak schot van Wessel Klaver, maar net voorlangs.
In de 16e minuut viel uiteindelijk het 4e doelpunt; Rik Koopman scoorde zijn tweede doelpunt vandaag. Net zoals bij het eerste doelpunt was linksback Kaay de Jong de aangever. Twee minuten daarna werd het 5-0. Nu was Max Dekker de maker ervan. Hij kopte een corner van Wessel Klaver nu wel onberispelijk binnen.
In de 21e minuut scoorde Wessel Klaver de 6-0 na een prachtige voorzet van Gijs Hoedjes.
Daarna zakte het spel tot een bedenkelijk niveau; er werd minder zorgvuldig gespeeld en echt veel uitgespeelde kansen hebben we niet meer gezien.
Eindstand dus een dik verdiende 6-0 overwinning op het onderaanstaande Graftdijk.
Volgende week weer een thuiswedstrijd en dan tegen Purmerland. De uitwedstrijd werd ruim gewonnen en Purmerland staat niet hoog, maar dat is nog geen garantie voor winst van het team van trainer Kees Koeman, die vandaag af en toe stond te genieten langs de lijn.