Victoria heeft in 2016 een mooie serie neergezet: 4x gewonnen en 2x gelijk. Always Forward bezorgde het team van trainer Kees Koeman de eerste nederlaag. Het werd een verdiende 2-3 overwinning voor de Horinezen, maar met een beetje geluk aan Obdammer zijde had de eindstand ook 3-3 kunnen zijn.

Forward wil graag promoveren naar de 3e klasse en persoonlijk denk ik dat zij hier ook het meeste recht op hebben. Individueel hebben zij de meeste klasse in huis; voorin hebben ze gevaarlijke spelers; achterin is het weliswaar wat onzekerder.
Vandaag waren zij voetballend de betere, maar de Obdammers toonden veerkracht en door veel inzet kwamen ze nog terug van 0-3 naar 2-3. Forward had de mogelijkheden om in de 2e helft de 0-3 voorsprong uit te breiden, maar goed keeperswerk en het simpelweg missen van de makkelijkste kansen, gaven Victoria nog wat hoop op een goed resultaat.

De eerste helft begon aftastend; de gasten iets meer balbezit, maar niet echt dreigend. Victoria kwam niet echt aan voetballen toe, omdat de bal te vaak blind naar voren werd gespeeld.
In de 12e minuut kwam Forward op de 0-1. Een bekeken schuiver in de verre hoek bleek onhoudbaar voor de keeper van Victoria. Een pegel 5 minuten daarna ranselde hij wel uit zijn doel.
Halverwege de eerste helft een sterke 10 minuten van de gastheren wat leidde tot 4 hoekschoppen kort achter elkaar. Echter geen kansen om de stand gelijk te trekken.
In de 35ste minuut wel een mogelijkheid voor spits Tino Rood. Deze werd onderschept en daarna een snelle counter voor Forward die net geen doel trof.
Vlak voor rust een mooi schot van Gijs Hoedjes die net over het Forward-doel ging.
Ruststand dus 0-1; een stand met mogelijkheden.
Maar al snel na rust werd het 0-2 en 0-3 voor de gasten.
Victoria leek aangeslagen en alle schijn dat de nederlaag veel groter zou worden. Maar keeper Thomas Bakker werkte niet mee en ook het vizier van de Forward spitsen stond niet altijd op scherp.
Tino Rood maakte de 1-3 en dat was echt een wereld doelpunt. In de loop schoot hij van zo’n 22 meter de bal achter de -kleine- keeper van Forward fantastisch in de linker bovenhoek.
Het publiek en de spelers werden steeds enthousiaster en begonnen te geloven in een goed resultaat tegen deze kampioenskandidaat.
Een hoge verre bal werd door invaller Jorrit Hoogewerf prima opzij getikt naar spits Tino Rood. Deze werd – buiten de 16 – omver gelopen door de linksback van Forward. De scheidsrechter zag hierin een strafschop en gaf de veroorzaker een rode kaart. Een te zware straf. Aanvoerder Sjors Ootes wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de aansluitingstreffer.
Met nog een kwartier op de klok nog alle mogelijkheden voor meer. Maar dit lukte niet. Er was nog een 100% kans voor de behendige en snelle nr. 12 van Forward, maar hij schrok blijkbaar van deze kans en maaide over de bal.
Vlak voor tijd een mooi schot van Wessel Klaver; deze werd echter net over het doel getikt door de keeper van Forward
Uit de hieruit volgende corner had Tino Rood de 3-3 binnen kunnen koppen, maar de bal ging net naast.

Forward met de 3 punten terug naar Hoorn. Over de gehele wedstrijd een verdiende zege, maar zij zullen blij zijn geweest met het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, want het had ook zo maar 3-3 kunnen zijn/worden.

Victoria heeft karakter getoond, door een 0-3 achterstand bijna weg te werken. Biedt weer perspectief voor de volgende wedstrijd. Deze is op 3 april uit tegen St.George. Een echte derby waarin de Obdammers zeker niet kansloos zullen zijn, alhoewel de Spierdijkers de laatste weken weer behoorlijk op de goede weg zijn.