Victoria heeft tegen het op de tweede plaats staand De Meteoor een goed resultaat neergezet. Werd de thuiswedstrijd nog kansloos met maar liefst 0-6 verloren, vandaag was de verdediging van Victoria niet te passeren en omdat er door de Obdammers ook niet werd gescoord stond na 97 minuten de eindstand van 0-0 op het scorebord. Een uitslag dat met gejuich is ontvangen door koploper Zeevogels dat nu met 3 punten voorsprong de beste kansen heeft op een kampioenschap.

Victoria begon goed aan deze belangrijke wedstrijd. Ze liet De Meteoor de bal en op de goede en juiste momenten werd er druk op de bal gezet. Regelmatig betekende dit balverlies voor de thuisclub. Daardoor was het balbezit ook veelal bij Victoria. De Meteoor had eigenlijk geen passend antwoord op het spel van Victoria. In de 6e minuut was Wessel Klaver dicht bij een doelpunt. Zijn schot belandde echter tegen de lat. Victoria had het eerste kwartier duidelijk het betere van het spel. De gastheren konden zich er pas na 20 minuten een beetje onderuit voetballen. Het meeste gevaar kwam uit een voorzet van rechts die werd afgerond met halve omhaal, die ver naast het doel ging. Ditzelfde gebeurde een kwartier voor de rust. Een verre ingooi van de thuisclub werd ook nu weer afgerond met een omhaal, maar ook nu ging de bal ruim naast het doel.

Dit waren eigenlijk de enige 2 mogelijkheden voor de thuisclub. Vlak voor de rust nog wel een scrimmage voor het doel van Victoria maar dat waren eigenlijk de enige 3  mogelijkheden voor De Meteoor. Captain Max Dekker had zijn ploeg op een verdiende voorsprong kunnen koppen uit een corner, maar zijn kopbal ging helaas naast.

Ruststand 0-0.

De thuisclub zette een omzetting door waardoor zij wat meer druk konden uitoefenen op de verdediging van de Obdammers. Maar voetballend werd er weinig gecreëerd. De kansjes die er waren kwamen vooral voort uit vrije trappen en verre ingooien. Maar de verdediging gaf geen krimp. Mike Vlaar won vele luchtduels en Max Dekker liep de nodige gaatjes dicht. Ook Rick Gleijsteen had waarde voor zijn team, want 10 minuten voor tijd gooide hij zijn hele hebben en houwen voor een schot van een aanvaller van De Meteoor. Keeper Thomas Bakker moest een keer gestrekt op een schot in de rechter benedenhoek. De druk werd het laatste kwartier behoorlijk groot en Victoria loerde op de counter. Een paar minuten voor tijd had dit bijna succes, maar het schot van Wessel Klaver ging net voorlangs . Even daarna zat er meer in een uitval, maar werd dit niet goed uitgespeeld. De thuisclub kreeg 2 kopkansen, maar voetballend hebben zij gewoon te weinig gebracht om het de Obdammers lastig te maken. En dat is een verdienste van het team van trainer Kees Koeman. Er werd scherp gespeeld, iedereen was goed bij de les en de goede wil naar een goed resultaat was bij iedereen zichtbaar.

Eindstand was dus 0-0. Een resultaat waar de Obdammers verder mee kunnen. Volgende week weer een belangrijke wedstrijd, dan de thuiswedstrijd tegen Dynamo. De uitwedstrijd in Ursem werd met 1-3 gewonnen, de Ursemmers doen nog mee voor de promotieplaatsen en zij zullen er alles aan doen om de 3 punten mee te nemen naar Ursem. Victoria moet eigenlijk ook deze wedstrijd winnen om nog een kans te maken op de derde periode. Kortom de belangen zijn groot. Kom de Obdammers komende zondag supporten!

Omdat er van beide kanten weinig hoogtepunten zijn te noteren vond ik de scheidsrechter man van deze wedstrijd.