Victoria heeft de wedstrijd tegen koploper Grasshoppers nipt met 0-1 verloren. De nederlaag was op basis van het spel terecht, maar met een beetje meer geluk aan Obdammer kant had de eindstand ook zomaar 1-1 kunnen zijn.

De Hoogwouders begonnen scherp aan deze wedstrijd. Al in de 1e minuut moest de keeper van Victoria alle zeilen bijzetten om een hoge bal te verwerken.
De Obdammers kwamen nauwelijks aan het voetballen toe en de 2 spitsen werden te weinig aangespeeld om het keeper Zwaan van de gasten moeilijk te maken. Maar ook zijn clubgenoten creëerden bijna geen kans. Het was dan ook een verrassing dat de 0-1 viel. Bijna uit het niets krulde linksbuiten Isaac Koole de bal in het Victoria doel.
De achterstand noopte de Obdammers om wat meer naar voren te spelen. Er waren (kleine)mogelijkheden voor spits Tino Rood en linksback Sven Rood, maar deze werden niet verzilverd.
Ruststand 0-1.
In de 2e helft verscheen Max Dekker als vervanger voor Rens Kramer. Victoria kwam goed uit de kleedkamer; de mouwen werden opgestroopt en met de nodige vechtlust wisten ze het de koploper nog aardig moeilijk te maken. Grasshoppers hielp Victoria ook in de wedstrijd door uit 2 beste kansen niet te scoren. Een goed lopende aanval werd slechts met het hoofd geschampt en bij de 2e kans koos doelpuntenmaker Koole ervoor om de bal op doel te schieten in plaats van de bal voor te geven. Nu was keeper Thomas Bakker hem de baas.
10 minuten voor tijd had de thuisclub de gelijkmaker kunnen maken. Max Dekker kopte de bal op de lat; de terugkomende bal wilde Sjors Ootes inschieten, maar de keeper van Grasshoppers dook ervoor. Ook de 2e rebound was voor de keeper uit Hoogwoud.
Victoria zette nog wel aan, maar er zat niet meer in.
Het team van trainer Kees Koeman kan terugkijken op een redelijke wedstrijd. Positief is de prima instelling zoals de 2e helft is gespeeld. De nederlaag tegen de koploper was verdiend, maar Victoria gaf goed partij. Het spel van de “herbstmeister” met de fanatiek coachende Dick Knijn langs de kant moet beter om het kampioenschap van 4b binnen te kunnen halen.
Met deze nipte nederlaag gaat de winterstop in en kunnen de Obdammers terugzien op 13 gespeelde wedstrijden met als resultaat 16 punten. Hele goede wedstrijden (RKEDO) werden afgewisseld met hele teleurstellende wedstrijden (ALC).
Na de winter nog eens 16 punten bijschrijven, betekent wederom handhaving.
Iedereen fijne feestdagen en tot ergens in januari 2017.