Trainer Kees Koeman hoorde ik met de rust zeggen: “dat is nou voetbal”. Daarmee bedoelde hij dat zijn team veel beter voetbalde dan de tegenstander, maar dat de 2-0 stand op dat moment in het voordeel van diezelfde tegenstander was. En dat was tegen de verhoudingen op het veld.

De thuisclub had de steun van de scheidsrechter en van de eigen grensrechter nodig om deze voorsprong te verkrijgen.

Vooraf aan de 1-0 ging een duidelijke overtreding die wel werd gezien, maar op dat moment niet werd bestraft door de scheidsrechter.  Kort na de 1-0 kwam Victoria dik verdiend op de 1-1, maar de grensrechter van de thuisclub vlagde voor buitenspel en de scheids ging daarin mee. Van buitenspel was echter geen sprake en dat werd beaamd door zelfs aanhangers van de thuisclub. Jammer voor Victoria, maar ja ook dat is voetbal.

De 2-0 viel nog voor de rust. Er werd gescoord uit een zeer discutabel gegeven vrije trap net buiten het strafschopgebied van Victoria. Het was een duel om de bal waarbij de speler van Strandvogels zich wel heel erg makkelijk liet vallen en de scheidsrechter – die over de gehele wedstrijd gezien niet eens zo slecht floot – beloonde zijn val met een vrije trap. Deze vrije trap ging via een buik van een speler van Strandvogels naar de andere kant van het doel en daardoor was de keeper kansloos.

Victoria speelde een hele goede eerste helft; meestal via de sterk spelende Gijs Hoedjes werden leuke driehoekjes opgezet en waren de meeste kansen voor de Obdammers, die duidelijk op revanche waren belust na de grote nederlaag tegen Always Forward van vorige week.

Rens Kramer was dichtbij met een kopbal in minuut 3. In de 13e minuut een mooie aanval op links. Spits Tino Rood passeerde de keeper, maar hij kon jammer genoeg Robin Leek net niet bereiken.

In de 15e minuut had de jonge Rick Koopman de 0-1 op zijn schoen, maar zijn inzet was te zacht om de goed keepende doelman van de thuisclub te verschalken.

Even later een mooie actie van Robin Leek maar zijn schot miste de goede richting. In de 23e minuut de eerste (!) mogelijkheid voor de huidige koploper van 4C. Uit een vrije trap werd naast gekopt. Kort daarna weer een mogelijkheid voor de Obdammers, maar ook dit schot kon worden gekeerd.

De 1-0 viel uit de lucht; en dit kadootje van de scheidsrechter werd met 2 handen aangegrepen. De keeper van Victoria dook nog wel naar de goede hoek, raakte de bal nog met zijn vingertoppen, maar dat mocht niet baten. Victoria liet zich niet uit het veld slaan en bleef goed voetballen. Dit leidde in de 32e minuut tot de 1-1. Maar deze dik verdiende gelijkmaker werd met dank aan de assistent scheidsrechter van de thuisclub –  ten onrechte – niet geteld.

Door deze meevallers leken de Vogels het vertrouwen te krijgen en begonnen zowaar iets beter te voetballen.

In de 36e minuut ging Robin voor de zoveelste keer zijn man voorbij en zijn voorzet kon met moeite corner worden gekopt door een alerte verdediger van de thuisclub. Er volgde 2 corners, maar hier kwamen geen kansen uit voort. Even later schoot Rens Kramer net voorlangs.

In de 43e minuut werd de 2-0 gemaakt. Een vrije trap werd van richting veranderd met de buik (!) en de keeper van Victoria stond daardoor op het verkeerde been. Hoeveel mazzel kan je als koploper hebben?

Ruststand dus 2-0 voor de foruinlijke koploper.

De 2e helft begon de thuisclub furieus, voetbalde veel beter dan de 45 minuten ervoor, maar werden nooit echt gevaarlijk. Victoria speelde wederom met veel inzet en overtuiging. Echte kansen werden ook door hen niet gecreëerd, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.

Nogmaals een goede wedstrijd voor het team van trainer van Kees Koeman. De spelers hebben het koploper Standvogels heel erg lastig gemaakt. Het team uit Onderdijk staat dan wel bovenaan, maar het speelde vandaag  niet als dé kampioenskandidaat van deze poule. Volgende week spelen ze uit de belangrijke wedstrijd tegen KSV. Voor de Obdammers geldt dat ze zich na de zeperd van  vorige week goed hebben hervonden. Het – af en toe – aantrekkelijke spel van de Obdammers geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd en dat is komende zondag thuis tegen Kwiek’78, dat vandaag met maar liefst 10-0 won van het arme WMC.