0-6 overwinning op RKEDO.
Wat een weelde en wat een prachtige doelpunten waren er te bewonderen in De Goorn. Het leek wel of vandaag alles lukte. Het ene doelpunt was nog fraaier dan de andere! Voor de thuisclub een bittere tegenvaller; het was niet alleen het povere spel van Edo, maar het was vooral het sublieme optreden van Victoria, dat opzien baarde.

Captain Sjors Ootes kon niet meedoen en daardoor nam Oscar Obdam zijn plaats over in de verdediging. Hierdoor een verzorgdere opbouw van achteruit en met de inschuivende Oscar vaak een mannetje meer op het middenveld. Damian Bakker die na zijn goede wedstrijd tegen Zwaagdijk Sven Rood op de bank hield begon als rechtsback.

De eerste 10 minuten was het aftastend, maar de intentie van Victoria was duidelijk. Er werd snel druk gezet op de achterhoede van RKEDO en dat vond men niet fijn. Zo kwamen zij nauwelijks aan voetballen toe.
Na 25 minuten een corner van de thuisploeg; de afvallende bal belandde bij spits Tino Rood; hij kon de bal lang vasthouden, speelde Billy N’tara aan; deze behield het overzicht; gaf een perfecte pass op de doorgelopen Tino Rood. Tino was net iets eerder bij de bal dan de uitgelopen keeper, omspeelde de keeper en tikte beheerst de 0-1 binnen.
Hierna nam RKEDO het heft even in handen, maar keeper Thomas Bakker werkte niet mee en was tot 2x toe heel attent.
Even later verscheen de 0-2 op het scorebord. De maker was Tino Leek die een prima voorzet van de vandaag zeer sterk spelende Gijs Hoedjes in één keer op zijn slof nam en de bal diagonaal snoeihard tussen de palen joeg.
Voor rust viel ook nog de 0-3. Wederom had de hard werkende Tino Leek hierin een aandeel. Zijn voorzet van rechts belandde bij Wessel die de bal over de keeper fraai in het doel schoot.
Ruststand was hiermee 0-3 voor Victoria.
De Obdammers waren gewaarschuwd voor een waarschijnlijk op revanche beluste thuisploeg. Zij begonnen inderdaad fel aan de 2e helft, maar echt gevaarlijk werden ze niet.
In de 7e minuut een goede actie van Damian die de bal vlak voor een inkomende RKEDO aanvaller weg kon tikken. Helaas raakte Damian door deze actie geblesseerd en moest worden vervangen door Sven Rood. Kort daarna lag de 0-4 in het netje. Voor de thuisclub op een vernederende manier, maar voor de Obdammers eentje om in te lijsten. Om aan de verdrukking in de eigen 16 te komen een wilde trap naar voren. Wessel stond daar als enige in een oranje shirt, hield de bal netjes bij zich om te wachten op ondersteuning. Hij speelde Gijs in, die op zijn beurt Tino Rood aanspeelde. Tino gaf voor op de doorgelopen Wessel die simpel zijn 2e doelpunt scoorde.
In de 65e minuut werd de 0-5 gemaakt door Tino Rood. Dat leek wel een zaalvoetbal doelpunt. De bal kon wel door 3 verschillende spelers worden ingetikt, maar Tino mocht zijn 2e maken. De RKEDO-verdedigers stonden erbij en keken ernaar.
De thuisclub bleef (sportief) strijden om de nederlaag nog enigszins draaglijker te maken, maar de verdediging van Victoria had hier geen boodschap aan en allen stonden ze een puike wedstrijd te ballen.
Het werd nog erger voor de thuisclub; Wessel scoorde zijn 3e goal en ook dit was een fraaie. De goed spelende Rens Kramer paste Wessel goed in en Wessel joeg de bal hard en hoog in het doel.

Eindstand 0-6 voor een prima spelend Victoria. Achter de 0 en 6 schitterende doelpunten maken; dat is fantastisch. Volgende week vrij en dan de zondag erna thuis tegen Woudia.
Ik heb er zin in!