Belangrijke 2-1 overwinning op Alcmaria Victrix.
De gasten uit Alkmaar speelden beter, misten heel veel kansen, schoten tegen paal en lat en hadden moeten winnen in Obdam. Maar na 90 minuten stond er een stand van 2-1 in het voordeel van het team van trainer Kees Koeman op het scorebord.
Het begon zo goed voor de gasten. Al in de eerste minuut opende zij de score. Er werd een onnodige vrije trap weggegeven en de keeper van Victoria kon geen vat krijgen op deze houdbare bal: 0-1.
Lang konden de gasten echter niet van de voorsprong genieten. In de 11e min kopte verdediger Max Dekker een – makkelijk gegeven – vrije trap van Robin Binnen en dat betekende de 1-1.
In de 16e minuut had het zomaar 1-2 kunnen staan, maar de spits schoot de bal snoeihard op de lat. 5 minuten daarna lag de bal wel in het netje, maar de (veel fluitende) scheidsrechter had buitenspel geconstateerd en keurde deze treffer om die reden af.
In de 30ste minuut kwam Robin Leek een teenlengte tekort om een mooie voorzet van Wessel Klaver af te ronden.
Het spel golfde op en neer, waarbij de Alkmaarders wel technisch en tactisch het overwicht hadden.
5 minuten voor rust werd door Victoria een overtalsituatie niet goed uitgespeeld, maar de allerbeste kans op een doelpunt was voor Alcmaria. Doch, wederom gelukkig voor de thuisclub, stond nu de paal in de weg.
Ruststand dus 1-1.
Begin tweede helft een wat gelijkwaardigere strijd. Spits Billy N’Tare had in de 57ste minuut moeten scoren. 1op1 met de keeper schoot hij net voorlangs.
Kort daarna dacht de keeper van de gasten dat hij de voorwaartsen van Victoria kon dollen. Maar dat liep voor hem en voor zijn team slecht af! Wessel Klaver scoorde de 2-1.
Binnen een tijdsbestek van 5 minuten hadden de gasten 2 goede kansen op de gelijkmaker. De eerste kans werd veel te zacht ingeschoten en de tweede – veroorzaakt door een foutje van keeper Thomas Bakker – werd ook niet benut.
Alcmaria zette aan en dat gaf de voorhoede van de thuisclub wat meer ruimte om te counteren. In de 71ste minuut dé kans voor Billy op de 3-1, maar hij kopte in kansrijke positie naast het doel.
De laatste 10 minuten was het billenknijpen voor de Obdammers. De gasten kregen vele kansen op de dikverdiende 2-2, maar de kopballen en de schoten gingen bij alle over het doel. De bevrijdende laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kwam in de 95ste minuut.
Victoria kan weer 3 punten bijschrijven. Het spel was matig, de inzet was goed.
Alcmaria had moeten en kunnen winnen, maar lieten dat na.
Nog 2 wedstrijden dit seizoen. Zondag (eerste Pinksterdag!) uit tegen KSV en de week erop thuis tegen Con Zelo. Om de nacompetitie te ontlopen moeten er ook dan punten worden gehaald. Victoria staat momenteel op een veilige 8ste plaats, maar Alcmaria en Apollo staan op slechts 1 punt. Volgende week spelen zij tegen elkaar. Spannende ontknoping van dit seizoen.