De thuiswedstrijd tegen De Valken heeft de Obdammers de 3 punten opgeleverd. Na 90 minuten stond er een – ietwat geflatteerde – stand van 5-1 op het scorebord.

De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het spel was van beide kanten heel matig en het aantal kansen was erg minimaal.
Het matige spel van de thuisclub was enigszins te verklaren: 5 basisspelers waren afwezig (Robin, Gijs, Wessel, Rens en Rick) en hoewel hun vervangers het goed hebben gedaan, moesten de spelers nog duidelijk wennen aan elkaar.
De gasten uit Venhuizen voetbalden iets verzorgder en waren iets meer in balbezit dan Victoria.
Heel lang leek de ruststand 0-0 te zijn, maar 2 minuten voor tijd scoorde Gijs Luiken de 1-0. Een corner van de thuisclub, kwam terecht bij Sjors Ootes. Hij behield het overzicht en legde de bal terug op de inkomende Gijs. Deze pooierde onhoudbaar het eerste doelpunt binnen.
Lang heeft Victoria niet van deze voorsprong mogen genieten. Een onverwachte trap werd net onder de lat weggetikt door keeper Thomas Bakker. Uit de daarop volgende corner beging Dave Klaver volgens de scheidsrechter een overtreding binnen het eigen strafschopgebied en een penalty (heel erg gemakkelijk gegeven) was het gevolg. Deze werd goed binnen geschoten. Direct daarna floot de scheidsrechter voor de rust. Ruststand dus 1-1. Op dat moment gelet op het wedstrijdbeeld een terechte stand.

De tweede helft kreeg Victoria en met name spits Rood het op de heupen. De Obdammers probeerden veel meer dan de eerste helft te voetballen. De voorhoede werd steeds dreigender en op het middenveld was het met name uitblinker Gijs Luiken, die de touwtjes in handen nam.
Na 15 minuten vroeg Victoria om een penalty, maar de scheidsrechter zag in een handsbal geen strafschop. Twee minuten later kwam de thuisclub op een 2-1 voorsprong. Spits Tino Rood schoot van zeker 22 meter de bal binnen. Hij krulde de bal onhoudbaar voor de keeper in zijn verre hoek.
In de 20ste minuut werd het 3–1. De jonge Rick Koopman ging prima door aan de rechterkant; hij zette de bal knap voor en de bal leek een prooi te zijn voor een verdediger van De valken. Maar deze liet het kaas van zijn brood eten door linkerspits Billy N’Tare. Hij kwam goed voor zijn mannetje en kon de bevrijdende derde goal voor Victoria binnen schieten.

In de 25ste minuut wellicht het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Tino Rood schoot bijna uit stilstaand de 4-1 binnen. Het was een kopy van zijn eerste doelpunt: hij krulde de bal van afstand weer onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek.
Het sierde de uitclub dat het team toch bleef “ vechten” voor een beter resultaat. 10 minuten voor tijd waren ze dichtbij hun 2e doelpunt, maar de keeper en de paal stonden hen in de weg.

De 5-1 werd gemaakt door Rick Koopman, die hiermee zijn goede wedstrijd, mooi bekroonde. Hij ging goed door op de laatste man van de Valken; deze speeelde de bal te kort terug op hun keeper, waarna Rick hiervan kon profiteren.
Daarna kon Victoria de wedstrijd lekker uitspelen.

5-1 winnen van De Valken is een prima resultaat; de uitwedstrijd werd nog (vrij kansloos) met 4-2 verloren.
De eerste helft was erg matig, maar de 2e helft heeft het jeugdig team van trainer Kees Koeman zich kranig hersteld en troefden zij  de “oudjes” van de Valken op vele fronten – vooral conditioneel –  af.
Volgende week zondag de uitwedstrijd tegen HSV Sport. Zij hebben momenteel 1 puntje minder dan Victoria. Het belooft een interessante wedstrijd te worden in Hoorn.