Victoria’O is bezig aan een goede serie. Werd vorige week met 3-0 gewonnen van HSV Sport, vandaag werd Kwiek’78 met 0-5 aan de zegekar gebonden.
De Obdammers waren de hele wedstrijd oppermachtig en lieten bij vlagen goed voetbal zien. Het was niet de hele wedstrijd hosanna; met name halverwege de eerste helft was niet goed. Er was toen te weinig beleving en het spel was van beide kanten niet goed genoeg. Dit leidde dat kwartier tot een gezapig spelletje.

Het team van trainer Kees Koeman draait door de nederlaag van KSV vandaag goed mee in de 2e periode. De achterstand op de Heerhugowaarders bedraagt nu “ slechts” 2 punten. Maar met wedstrijden tegen Strandvogels en Always Forward in het verschiet lijkt het winnen van deze 2e periode een moeilijke zaak. Maar voetbal blijft een raar en onberekenbaar spelletje. Niets is eigenlijk onmogelijk!

Vandaag had Victoria weinig te dulden van Kwiek’78. Het team uit Avenhorn kan de nacompetitie om het behoud van het 4e klasserschap niet meer ontlopen. De gastheren hebben een erg jong team; er wordt hard gewerkt, maar ze komen zowel fysiek als in het voetballend vermogen tekort.

In de 4e minuut had de bal eigenlijk al in het netje moeten liggen. Een verre uittrap van keeper Thomas Bakker bereikte Robin Leek die zo op het doel af kon lopen. Hij lobte de bal over de uitkomende keeper, maar ook net naast het doel.
2 minuten daarna weer een mogelijkheid voor Robin, maar met rechts kon hij de bal geen vaart en richting geven.
In de 14e minuut een kansrijke vrije trap voor Tino Rood op 18 meter van het doel. Zijn trap belandde in de muur en de rebound van Tino ging net naast.
In de 16e minuut een corner voor Kwiek’78; de kopbal was een prooi voor de keeper.
Daarna gebeurde een kwartier lang helemaal niets; zoals gezegd weinig beleving en weinig inzet.
Gijs Luiken had pech dat na een half uur zijn volley net naast het doel ging.
Even daarna een goede en nuttige ingreep van captain Sjors Ootes in zijn eigen 16 en hij belette hiermee Kwiek om te scoren. Kort daarna weer een kans voor de thuisclub uit een counter, maaar de bal werd niet goed geraakt.
Vanaf de 32e minuut begon het goed te lopen bij Victoria. Na een mooie aanval een schot van Mauro Schaut net naast en 1 minuut daarna een prachtige redding van de keeper van Kwiek’78 op een prachtige kopbal van Tino Rood na een prachtige voorzet van Robin Leek.
In de 36e minuut opende Victoria de score. Het was Tino Rood die een voorzet van Rens Kramer langs de keeper schoot.
Kort daarna de 0-2. Gijs Luiken gaf de bal prachtig mee met Robin Leek. Op snelheid passeerde Robin de verdediging van Kwiek. Hij zette de bal strak voor en de jonge Rick Koopman bekroonde een goede wedstrijd met een knap doelpunt. Hij kwam goed voor zijn man en tikte de 0-2 binnen.
Tot de rust gebeurde er niet veel meer.

4 minuten na rust een vrije trap voor Kwiek op de rand van de 16. Ferry Noordhuis, voorzien van een mooie en goede trap, zette Thomas Bakker aan het werk. Met een prima reactie kon hij de bal, nog net voor de lijn, keren. In plaats van deze aansluitingstreffer was het nu de beurt aan de Obdammers om te scoren. In 12 minuten tijd werd er 3x gescoord. Eerst was het de beurt aan Robin Leek, 4 minuten daarna een knap doelpunt van Aron Munster na een mooie actie van Tino Rood. In de 62e minuut scoorde Rens Kramer de 0-5; dit was een intikkertje na een voorzet van Robin Leek.
Hierna werden 3 spelers gewissseld en mocht Mike Vlaar zijn debuut in het eerste team maken.
In de 70ste minuut had invaller Hugo Borst nog een mogelijkheid voor de 0-6, maaar zijn schot ging over.
Kwiek’78 bleef strijden voor een treffer, maar dit ging niet lukken. Pech hadden zij met een mooi afstandsschot dat net aan over het doel van Victoria vloog en de beste kans was in de 81ste minuut, maar de voorzet werd slechts half geraakt en daardoor ging d bal voorlangs.

Tweede Paasdag komt koploper Strandvogels op visite in Obdam. De uitwedstrijd werd zeer ongelukkig, en ook onverdiend, met 2-0 verloren. De revanche gevoelens zullen maandag groot zijn. Er staat veel op het spel: voor de gasten de koppositie en voor de thuisclub de hoge positie in de tweede periode.