Door met 1-2 te winnen bij 4e klasser Graftdijk heeft het team van trainer Kees Koeman een goede uitgangspositie om weer terug te keren in de 4e klasse, waaruit de Obdammers vorig jaar degradeerden. Het team mag keeper Thomas Bakker dankbaar zijn, want hij hield het team op de been en met kunst- en vliegwerk hield hij lang zijn doel schoon. De winnende treffer kwam van Tim Appel, nadat Wessel Klaver de 0-1 had gemaakt. De 1-1 was een penalty, waarvan menigeen van mening was dat dit er niet echt eentje was.

Met bijna dezelfde opstelling als tegen ZTS (alleen speelde Wessel Klaver in plaats van Tino Rood) begon Victoria heel angstig aan deze 1e wedstrijd van de nacompetitie.  Graftdijk speelde veel beter dan de Obdammers en zij creëerden vele kansen die werden gekeerd door de uitblinkende keeper van Victoria’O.
Graftdijk beschikt over een aantal creatieve spelers waarvan de captain en de nummer 9 de gevaarlijkste waren. In de 14e minuut een prima reflex van Thomas.
Het trouwe Obdamse publiek moest wachten tot de 22e minuut. Een goede voorzet van Sam op Wessel had een beter lot verdiend; maar Wessel kon er niet goed bij.
Daarna was het eenrichtingsverkeer op het doel van Victoria, waarbij Thomas steeds als overwinnaar uit de bus kwam. Een schot van 7 meter keerde hij; 2 minuten daarna weer een kans die hij stopte.
Vlak voor rust gaven de Obdammers wat gas en dit leidde tot 2 gevaarlijke situaties met Rens Kramer in de hoofdrol. Beide keren was het net niet.

Tweede helft een sterke start van Graftdijk, waarbij de aanvallers steeds net voorlangs schoten en bij een afstandsschot stond Thomas met een mooie save hen in de weg.
Ook Wessel, die hard werkte, maar niet altijd efficiënt genoeg, kreeg een kans; hij kwam goed voor zijn man, maar zijn schot ging net naast.
Terwijl iedereen rekende op een goal van Graftdijk ging het anders: Wessel scoorde in de 16e minuut de -geflatteerde – 0-1.
Sam werd in de 23e minuut gewisseld voor Hugo en gelijkertijd kregen de Obdammers wat meer vat op het spel van Graftdijk. Het zat de gastheren niet mee; steeds vaker begonnen ze van afstand op  doel te schieten, maar dit ging te vaak onnauwkeurig. 2x kwamen ze gevaarlijk door in de 16 van de Obdammers, maar wederom was de keeper de baas.
Tot de 37e minuut: de prima leidende scheidsrechter zag een handsbal (van de perfect spelende Barry van Diepen) en legde de bal tot verrassing van velen op de stip. Hiertegen had Thomas geen verweer en de 1-1 stond op het scorebord.
Dan zou je denken: d’r op en d’r over, maar Grafdijk kwam slechts nog tot 1 kans die er in had gemoeten, maar de kopbal ging na – getreuzel van Tino – tot opluchting van alle Victorianen naast het doel.
Graftdijk probeerde het nog wel, maar Victoria kreeg uiteindelijk de beste kansen.  In de 43e minuut bewaarde Tino het overzicht en speelde de geheel vrijstaande Tim Appel aan, die beheerst de 1-2 maakte. Ook Hugo en Wessel kregen nog mooie kansen maar helaas werden deze niet benut.
Eindstand van deze wedstrijd dus 1-2 voor Victoria. Zuur voor Graftdijk; zij hadden het betere van het spel en veruit de meeste kansen.
Na de wedstrijd werden er nog strafschoppen genomen; ook hierin was Victoria de betere. Mede door 2 gestopte penalty’s dropen de Grafdijkers af en konden de Obdammers een klein feestje vieren.

Maandag 2e Pinksterdag speelt Graftdijk in en tegen Zwaagdijk; wij wensen hen veel succes toe.
Zondag 31 mei is de beslissende wedstrijd: Victoria – Zwaagdijk. Dit seizoen is tegen hen geoefend en toen werd er met 1-5 verloren. Dat kan en mag alleen maar beter, mannen.
Gefeliciteerd met deze knappe en krappe overwinning en nog 1 wedstrijd knallen en we spelen weer 4e klasse.

31 mei is ook de zondag dat het jeugdweekend georganiseerd word!
Dus een oproep aan alle jeugdleden : Blijf nog even wat langer om ons 1e naar de 4e klasse aan te moedigen 🙂