In 12 minuten wist goudhaantje Tino Rood 3x te scoren; het eerste doelpunt viel in de 60ste minuut na geblunder in de verdediging van De Valken, 1 minuut daarna een fantastische lob over de keeper na prima voorbereidend werk van Gijs Hoedjes en zijn derde doelpunt scoorde hij in de 71ste minuut na een snelle counter met Wessel Klaver.
Dat Victoria vandaag met de 3 punten naar huis kon gaan was dus vooral de verdienste van de spits, maar ook de verdienste van de as achterin én keeper Frank Bakker.
De laatste was er verantwoordelijk voor dat 3 100%-kansen voor De Valken in de eeeste helft niet werden verzilverd. Zijn 2 maten centraal achterin Sjors Ootes en Max Dekker stonden een prima wedstrijd te spelen en moesten het matige optreden van beide backs (te) vaak corrigeren.

Het begin van de wedstrijd was saai en vlak. Beide ploegen bakten er niet veel van. De thuisclub speelde wel iets beter, maar het was lang wachten op de echte kansen.
De eerste echte kans van deze wedstrijd was evenwel voor de Obdammers. Via Wessel Klaver en Oscar Obdam schoot Tino Rood de 0-1 binnen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.
Hierna begon De Valken iets beter te spelen; ze kregen een paar corners achter elkaar en in de 26e minuut behoedde invaller keeper Frank Bakker zijn team voor een 1-0 achterstand. In de 44ste minuut had de thuisclub de 1-0 voorsprong moeten maken, maar tot tweemaal toe was Frank wederom de baas. Victoria kwam niet verder dan afstandsschoten van Wessel en Gijs die geen doel troffen.
De 2e helft begon net zoals de 1e helft eindigde; een aandringend de Valken en een op de counter loerend Victoria. Sjors Ootes gooide zijn hele hebben en houwen om een schot van de valken te pareren, blesseerde zich hiermee, maar kon gelukkig verder.
Na een kwartier werd Rens Kramer gewisseld voor de nog hele jonge Rick Koopman. Door deze wissel kwam Gijs Hoedjes op het middenveld te spelen en dat was de kentering in deze wedstrijd. De Obdammers konden de bal vooral door het sterke spel van de lange Obdammer in de 2e helft, langer in de ploeg houden en er konden aanvallen worden opgebouwd.
Nog voordat deze wissel plaats vond, viel de 0-1. Uit het niets scoorde Tino zijn eerste; hij had hierbij wel de hulp nodig van de blunderende keeper van De Valken. Kort daarna scoorde Tino ook de 2e en dit doelpunt was een fraaie. Gijs Hoedjes deed het voorbereidende werk en Tino scoorde met een fraaie lob.
De thuisclub wilde nog niet capituleren en in de 62e minuut waren ze dichtbij de aansluitingstreffer, maar via een Victoria-verdediger ging de bal rakelings voor langs het doel.
9 minuten daarna de 0-3 en weer was Tino Rood de maker ervan. Een snelle uitval via Wessel Klaver rondde hij technisch gezien zeer beheerst af. Zijn schot ging via binnenkant paal in het doel van de thuisclub.
De Valken gaf nog niet op en had het geluk zeker niet mee. In de 73ste minuut een mooie aanval over rechts, maar keeper Frank Bakker kon de bal rustig van de grond pakken omdat de spits was uitgegleden en op de grond lag. Even daarna werd een corner net voorlangs gekopt en uiteindelijk werd de 1-3 nog wel gescoord maar daar bleef het – gelukkig voor de Obdammers – bij.
Door deze overwinning zijn de Obdammers definitief veilig en kunnen de laatste 4 wedstrijden onbevangen gespeeld worden. Komende zondag thuis tegen RKEDO. Dit zal een lastige wedstrijd worden, want de Goornaren willen zich wel revancheren voor de 0-6 thuisnederlaag tegen Victoria.