Victoria-O  – Oosthuizen 3-3

Opstelling: Bakker, de Boer, Dekker, Ootes, Rood, Munster, Klaver, van Diepen (de Jong), Hoedjes (Borst), Leek en Appel

Zondag 16 maart 2014, de belangrijke wedstrijd tegen Oosthuizen stond op het programma voor de Obdammers.  Het uitduel werd en de slotseconden nipt verloren van Oosthuizen, het onderlinge verschil bedraagt 11 punten in het voordeel van de bezoekers.

De beginfase was van beide kanten afwachtend,  de eerste 20 minuten werd er geen doelgevaar gesticht bij beide doelmannen.

De eerste goede mogelijkheid voor Victoria-O kwam voort uit geklungel achterin bij Oosthuizen. De keeper wachtte te lang met uittrappen waardoor Tino Leek de bal kon blokkeren en terug leggen op Wessel Klaver, die de bijna niet te missen kans, voor leeg doel voorlangs schoof .

Oosthuizen kwam steeds beter in de wedstrijd naarmate de wedstrijd vorderde. Een goede aanval over de linkerkant met een scherpe voorzet die door Max Dekker niet goed verwerkt kon worden zorgde voor de 0-1.

Na 34 minuten was het Wessel Klaver die een goede voorzet van Paul van Diepen wist te bekronen door bij de tweede paal de bal binnen te lopen, 1-1.  Na de gelijkmaker kreeg de thuisploeg nog een goede kans, maar het afstandsschot van Paul van Diepen werd tot corner verwerkt.

Toch kwam Oosthuizen vlak voor rust  tegen de verhouding in op een 1-2 voorsprong. Een goede voorzet van de rechterkant werd binnengekopt na een scherpe counter.

Oosthuizen kwam sterk uit de theepauze en begon offensief. Dit zorgde tien minuten na de rust voor weer een doelpunt. Een bekeken schot over keeper Thomas Bakker zorgde voor de 1-3. Victoria toonde echter over een groot portie veerkracht te beschikken.

Dit resulteerde in de 60e minuut in de tweede goal van Wessel Klaver. Na goed voorbereidend werk van Damy Appel kon Klaver de 2-3 binnen schuiven. De Obdammers bleven kansen creëren, een vrije trap van aanvoerder Wouter Munster die tot twee keer toe ongelukkig werd geblokkeerd door Tino Leek en een goede actie van Damy Appel die het aluminium raakte zorgden voor meer vertrouwen bij de thuisploeg, die bloed rook. De aanvalslust van Victoria resulteerde dan ook in de 3-3. Na een goede lange pass van Max Dekker op Wessel Klaver kon de middenvelder de verdiende gelijkmaker binnen schieten. Dit bracht het totaal van Klaver nu op negen doelpunten, een alleraardigst moyenne voor een middenvelder.