Het gebeurt niet vaak dat een team zo weinig kansen creeert als Victoria vandaag in de thuiswedstrijd tegen Woudia. In de eerste helft moest het publiek 45 minuten wachten voor de eerste en enige kans van de Obdammers en in de tweede helft duurde dat 40 minuten. Deze kansjes werden niet verzilverd. Woudia had wel de nodige kansen, vlak na rust scoorde zij het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het was herfstachtig in Obdam. De strakke wind stond dwars over het veld en dat maakte het spel er niet gemakkelijjker op. Te vaak werd gekozen voor de lange bal, maar de voorhoede van Victoria had het erg lastig tegen de stugge verdedigers van Woudia.

De eerste kans was al in de 2e minuut voor de withemden uit Westwoud, maar de kopkans werd naast gekopt. 6 minuten daarna wederom een beste mogelijjkheid voor de gasten. De lob over de uitkomende keeper van Victoria was niet zuiver genoeg.

Daarna golfde het spel wat heen en weer, waarbij de duels tussen de sterke spits van Woudia en verdediger Mark van der Berg van Victoria het meeste opvielen.
Zoals gezegd de eerste en enige kans voor de thuisclub was vlak voor rust. Robin Leek gaf de bal mooi mee aan Billy N’Tare, maar zijn schot ging net naast.

De tweede helft was aan Victoria kant nog minder dan de eerste 45 minuten.
Al in de 2e minuut werd er gescoord door Woudia: de rechtbuiten behield het overzicht en speelde de bal breed op een van zijn medespelers die geen moeite had om de 0-1 binnen te tikken. Een minuut daarna een hele beste kans voor Woudia om de 0-2 aan te tekenen. Maar er veel te lang getreuzeld, waardoor de thuisclub nog enigzsins in het zadel werd geholpen.
Maar Victoria begon er niet beter door te voetballen. De kansen waren er alleen voor de gasten. Na 13 minuten een lob, maar ook deze keer net niet zuiver genoeg en de bal kwam op het dak van het doel.

5 minuten  voor tijd, 3 wissels aan de kant van de thuisclub. Het publiek ging er nog even goed voor zitten. Robin Leek leek alleen op doel af te gaan, maar hij aarzelde te lang, waardoor de bal hem makkelijk kon worden ontfutseld.
In de 40ste minuut kwam Rens Kramer een teenlengte te kort om een te scherpe voorzet van links in te kunnen tikken. Even later een vrije trap van Robin Leek; was een makkelijke prooi voor de keeper van Woudia. Dit was ook de enige keer dat hij in aktie moest komen en dit deed hij goed.
Vlak voor tijd een goede aanval op rechts, maar het schot van Robin Leek smoorde.

Eindstand dus 0-1 voor Woudia. Een terechte overwinning voor het team van trainer Frank Knijn. Dus ook een terechte nederlaag voor Victoria. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Dynamo uit Ursem. De uitwedstrijd ging nipt verloren. Instelling en de wil om er wat van te maken moet veel beter dan vandaag tegen Woudia, want anders worden we komende zondag overlopen door de huidige nummer 2 van klasse 4C.