Vantevoren was al wel bekend dat het voor Victoria een moeilijke wedstrijd zou worden. De tegenstander vandaag speelde vorig jaar immers nog in de 3e klasse en de Obdammers hadden een moeizame voorbereiding achter de rug.
Dat de wedstrijd werd verloren was daarom niet geheel onverwachts, maar dat Victoria slechts 1 kans creerde, dat was wel teleurstellend.

Met Barry van Diepen als linksachter en de jonge en lichte Gijs Luiken en Rick Gleisteen op het middenveld probeerde de Obdammers met vooral lange halen naar voren het voetbal van de thuisclub wat te ontregelen.
Echter al binnen 5 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een verre ingooi werd door een geheel vrijstaande speler van Hugo Boys ingekopt. In de 15e minuut had Wessel weinig geluk met een schot uit de draai; de bal belandde op het dak van het doel. Direct daarna een beste kans voor de thuisclub, maar Thomas voorkwam de 2-0. Kort daarna lag de 2-0 wel in het netje. Heel makkelijk werden 3 Obdammers gepasseerd, waarna de bal – weliswaar pas in tweede instantie – in het doel werd getikt.
De ruststand bleef 2-0 omdat vlak voor rust een doelpunt van de thuisclub werd afgekeurd wegens buitenspel.
Hugo Boys begon de 2e helft met waarmee ze de 1e helft hadden afgesloten; te weten een buitenspel doelpunt.
De thuisclub was veel sterker, sneller, behendiger en mannelijker. Er werd nog 3x gescoord, terwijl de Obdammers daar heel weinig tegenover zette. De voorhoede was niet bij machte om de keeper te verschalken cq om het de achterhoede moeilijk te maken.
Kortom: een teleurstellende start van de competitie met deze dikverdiende overwinning voor Hugo Boys.
De enige kans voor Victoria was overigens voor Rens die een strakke corner van Wessel bij een 2-0 stand in een zeer kansrijke positie naast het doel van de thuisclub kopte.
Volgende week thuis tegen Nieuwe Niedorp. Dan zien we vast een andere wedstrijd.