Victoria wint met 2-1 van Zwaagdijk na een sterk half uur in de eerste helft.
Na het teleurstellend verlies en het spel vorige week tegen DWB heeft het team van trainer Kees Koeman zich redelijk hersteld. Over de hele wedstrijd bekeken was het spel wederom niet best. Het begon heel goed, want binnen 12 minuten stond er al 2-0 op het scorebord in het voordeel van de thuisclub.
Zwaagdijk leek rijp voor de slachtbank want het spel van de Obdammers was goed en er werden in de eerste helft vele kansen gecreëerd.
Het begon dus heel rooskleurig voor de Obdammers; met fris en vlot samenspel werden de voorwaartsen gezocht.
In de 7e minuut scoorde de vandaag sterk spelende Gijs Hoedjes met een prachtig afstandsschot de verdiende 1-0.
5 minuten later vond spits Tino Rood het vijandelijk doel. Na een knappe bal van Max Dekker op Wessel Klaver zette Wessel de spits alleen voor de keeper en daar wist Tino wel raad mee: 2-0. Daarna nog meer kansen voor Tino, maar hij had pech in de afronding. Dave Klaver had ook een mogelijkheid maar zijn schot ging net naast.
Zwaagdijk had weinig in te brengen tot dan toe, maar de gemiste kansen van de thuisclub brachten hen waarschijnlijk de nodige hoop en zij rechtten de rug.
Door knullig balverlies op het middenveld kon de spits alleen op keeper Thomas Bakker en wist de aansluitingstreffer te maken.
Vlak voor rust had Dave Klaver de 3-1 moeten maken, maar helaas lukte dat niet.
De 2e helft rook Zwaagdijk dat er meer te halen was in Obdam. Zij werden vooral gevaarlijk via hun snelle linksbuiten en met enkele schoten van afstand werd keeper Bakker op de proef gesteld. Met enkele knappe saves hield hij zijn team op de been.
Victoria stelde daar heel weinig tegenover; Wessel Klaver zat er een paar keer dichtbij, maar het was duidelijk niet zijn dag vandaag.
Het laatste fluitsignaal van de sterk fluitende scheidsrechter kwam de Obdammers als muziek in de oren. Na het debacle van De Weere kan er dus weer 3 punten worden bijgeschreven.
Volgende week de uitwedstrijd tegen Always Forward in Hoorn.