Deze wedstrijd duurde 15 minuten te lang; na een 1-0 voorsprong met de rust stond er na 90 minuten een 4-1 overwinning voor Kwiek op het scorebord.
Onder leiding van een jonge scheidsrechter, die overigens niet verkeerd floot, was dit een 6-punten wedstrijd voor het team van trainer Jan van Stralen.
Het begin van de wedstrijd was erg paniekerig. Twee keer werd onnodig een corner weggegeven en beide keren ontstond er veel gevaar voor het doel Thomas Bakker. Gescoord werd er niet, beide keren werd door Kwiek de bal ruim over geschoten.
Victoria kwam daarna wel iets beter in hun spel, zonder echt goed te spelen. Er was heel weinig rust in en aan de bal; ballen werden ongezien naar voren geramd zonder dat een aanvaller in de buurt was. Af en toe werd er toch geprobeerd om wat verzorgder te spelen, maar dan werd de bal onnauwkeurig ingespeeld en kwam er een tegenstander tussen.
Wessel Klaver probeerde het halverwege de eerste helft van afstand en daar had de keeper heel veel problemen mee, maar geen doelpunt. Wel lukte Daimy Appel dit, maar hij zou hands hebben gemaakt hierdoor werd het doelpunt afgekeurd.
Toch was het Victoria dat op 0-1 kwam en Wessel Klaver was de maker ervan. Een hoge voorzet werd matig weggewerkt waardoor Wessel met een fraaie volley voor deze voorspong zorgde.
Dat was ook de ruststand; zouden de Obdammers dan toch weer eens winnen?
Nee, is het antwoord, want de 2e helft was duidelijk voor de thuisclub. Onder leiding van het ervaren duo Van Vuure legde de Avenhorners de Obdammers hun wil op.
Twee keer onachtzaamheid in de achterhoede betekende zo’n 10 minuten voor tijd een 2-1 voorsprong voor Kwiek’78. Tussen de twee doelpunten van Kwiek scoorde Wessel in buitenspelpositie een treffer, maar deze werd – terecht – afgekeurd. Daarna een alles of niets offensief, maar dat werd  niets. Uit een snelle counter werd het 3-1 en toen invaller Kayo de Jong de aansluitingstreffer kon maken ,jammer genoeg vond hij de keeper op zijn weg vond,  het werd uiteindelijk 4-1.
Een verdiende nederlaag, maar extra zuur doordat Medemblik wel wist te winnen.
Nog 5 wedstrijden te gaan; het team weet voor welke opgave ze staat.  De Valken uit is heel moeilijk, Hauwert thuis, tja je weet het niet, Hauwert is een beetje de weg kwijt, uit tegen Apollo’68 en wellicht de 2 belangrijkste wedstrijden van dit seizoen: thuis tegen HSV Sport en de laatste wedstrijd thuis tegen Berkhout. Het is niet onmogelijk om 2 ploegen of in ieder geval 1 ploeg onder Victoria’O te houden, maar dan moet alles wel een beetje mee zitten. Een voordeel is dat het doelgemiddelde van Victoria beter is dan de 2 naaste concurrenten Medemblik en Berkhout.
Niet de moed opgeven! Het zou zonde zijn als dit team volgend jaar weer in de 5e klasse uit moet komen.

Jan Bakker