De keeper van HSV Sport was de gevierde man bij de Horinezen. Vooral de 2e helft was hij nauwelijks te passeren.

De Obdammers begonnen slap en niet geconcentreerd aan deze laatste thuiswedstrijd. Enigszins begrijpelijk want deze wedstrijd was niet meer zo belangrijk voor het veilige Victoria’O.
Wel voor de gasten want bij verlies vandaag en winst van Kwiek’78 is HSV Sport nog niet veilig.
Zij begonnen in tegenstelling tot het team van trainer Kees Koeman wel fel aan deze wedstrijd. Victoria liet dit allemaal wel zo’n beetje gaan en na 10 minuten vonden Obdammers het welletjes en namen het heft in handen.
Een paar keer kwamen ze gevaarlijk door en meestal was routinier Oscar Obdam daarbij in positieve zin betrokken.
Een mooie vrije trap vanaf zijn voet, werd niet bekroond door een doelpunt; Hugo Borst kopte net over.
In de 16e minuut viel de 1-0 en dat na een aanval uit het boekje. Linksback Sven Rood, die vandaag verdienstelijk speelde, kwam goed en snel op. Kreeg de bal goed mee van Tino Leek. Sven speelde Tino weer aan en Tino tikte de bal breed naar Damy Appel en hij schoot de 1-0 knap binnen. Een mooie herstart van Damy na een lange tijd blessureleed.
Victoria werd veel sterker en binnen 1 minuut 2 mooie afstandsschoten van Wessel Klaver en Oscar Obdam, maar beide recht in de handen van de HSV sport keeper.
Kort daarna werd een houdbaar schot op doel slecht beoordeeld door keeper Thomas Bakker. Via zijn handen belandde de bal in het doel. 1-1.
In de 30ste minuut ging een schot van Oscar na een corner net naast.
Kort daarna een voorzet van Wessel die net niet kon worden ingetikt door Tino Rood.
5 minuten daarna een 100% kans voor Wessel, maar zijn lobje werd gekeerd door de keeper van HSV sport. Aan die kans ging wederom een mooie bal van Oscar Obdam vooraf!
In de 42e minuut weer een mooie kans na weer een mooie aanval via Tino Leek en Tino Rood. Hugo Borst tikte de bal net naast.

De 2e helft was de keeper een ware sta in de weg. Hij hield zijn ploeg op de been, door kansen van Damy, Hugo en Tino Rood op wonderbaarlijke wijze te keren.
Al snel in de 2e helft stond er 1-2 op het scorebord. Een snelle counter werd goed afgemaakt door een van de voorwaartsen van Hsv Sport.
Gelukkig stond het vizier van Hugo Borst nog 1x wel op scherp door via een mooie lob de bijna onpasseerbare keeper van HSV sport te verschalken.
Tussen de kansen van de thuisclub door hadden de gasten ook nog wel kansen op de overwinning. 2x werd in kansrijke positie de kansen knullig om zeep geholpen.
Tino Leek dacht in de 91e minuut de winnende te maken. Zijn vrije trap werd ook weer prachtig verwerkt door de keeper van de gasten, die hiermee duidelijk de man van de wedstrijd werd.
Eindstand dus 2-2. HSV sport hoeft geen nacompetitie te spelen. Voor Victoria rest nog de wedstrijd uit tegen VVS op 2e Pinksterdag. Voor VVS een hele belangrijke wedstrijd!