De 3 punten gingen weer mee naar Obdam. De zege was dik verdiend, maar door het missen van de mooiste kansen, was het in de 2e helft nog – onnodig – billen knijpen. Invaller Jorrit schoot 5 minuten de verlossende 1-3 in de touwen. De Obdammers doen het prima in de 2e periode en staan nu 3e in de ranglijst.

De thuiswedstrijd eindigde in een teleurstellende 0-1 nederlaag tegen deze Amsterdamse ploeg. En zo’n resultaat wilden de spelers duidelijk niet nog een keer.
Vanaf de aftrap was het een ploeg die wilde en kon spelen en dat was Victoria. Er werd goed gespeeld en er werden ook vele kansen gecreëerd. En toch moest het trouwe publiek van Victoria’O lang wachten totdat er werd gescoord. Er waren kansen / mogelijkheden voor Sam, Daimy, Oscar, Tino en nogmaals Oscar, maar door onnauwkeurigheid en veel keepersgeluk bleef het lang 0-0. Totdat Wessel middels een prachtige lob (inmiddels zijn handelsmerk) de meer als verdiende 0-1 aantekende.
Daarna nog 2 100% kansen na goed werk van Kay, maar Daimy had zijn vizier nog niet op scherp staan.
Kersverse vader Thomas stond een beetje te blauwbekken op doel, want hij had het eerste half uur alleen maar terugspeelballen te verwerken, had het nakijken op een voor Thomas verrassend afstandsschot en dat was de 1-1.
Daarna was het over met het goede, verzorgde spel van Victoria. Met schoten van afstand werd geprobeerd de 1-2 te scoren, voorzetten kwamen niet aan. De onverwachte gelijkmaker legde het spel van de Obdammers lam.

In de 2e helft was Victoria wel iets beter dan FIT, maar de beste kansen waren voor de gastheren. Thomas hield zijn ploeg in de race door 2x kort achter elkaar de overwinnaar te zijn in 1 op 1 situaties.
Daarna kreeg Victoria wel weer de nodige mogelijkheden. Tino was dichtbij met een vrije trap. Linker verdediger Daan, speelde een sterke wedstrijd, ging goed door tot in de 16, speelde Tino aan en die hield het overzicht door de bal naar de geheel vrijstaande Daimy te tikken. Deze keer lukte het hem wel te scoren: dus eindelijk de 1-2.
Kort daarna een beste kans voor Wessel, maar hij miste  geheel vrijstaand voor de keeper.
FIT was nog een keer gevaarlijk; uit een vrije trap een kopkans, maar deze ging over het doel.
5 minuten voor tijd een mooi schot van Wessel die door de keeper werd gekeerd. 2 minuten daarna scoorde Jorrit de verlossende 1-3 na een mooie steekpass van Wessel.

Victoria staat nu, door het gelijke spel van Purmerland, 3e op de ranglijst. Wat belangrijker is de stand in de 2e periode. Hierin staan de Obdammers bovenaan met 1 punt voorsprong.
De wedstrijd tegen FIT was de laatste voor de winterstop! De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op 8 februari en is een thuiswedstrijd tegen Kwadijk. 2 weken daarna is er wederom een thuiswedstrijd en dan tegen SSV; dan de uitwedstrijd tegen Sloterdijk en de thuiswedstrijd tegen Knollendam. Victoria heeft het in eigen hand.

Resume van deze eerste competitiehelft.
Goede wedstrijden worden afgewisseld met mindere wedstrijden; vooral in het begin was het te wisselvallig. De laatste weken is het spel wat constanter en beter.
Het spel van het team van trainer Kees Koeman is in het algemeen verzorgd en als team bijna het beste van alle teams in deze klasse. Een paar wedstrijden speelden de Obdammers dominant (Purmerland,Kwadijk, Knollendam) en werd er ook daadwerkelijk gewonnen. Andere wedstrijden werd er wel goed gespeeld maar werden er punten verloren (WBSV en ZTS) en slechts een paar wedstrijden werd er gewoon heel matig gespeeld.
Er wordt hard gewerkt en als supporter kun je ook wel zien dat er een echt team op het veld staat dat er positief in staat en zie je spelers die voor elkaar door het vuur gaan.
Met deze ingrediënten zie ik het positief in voor Victoria.

Alvast fijne feestdagen voor iedereen.